Slovenija > Črna kronika
2343 ogledov

Vstopil v hišo, potem pa ...

vlom vlomilec Profimedias
Še dobro, da se je domačin prebudil.

V Žitencah v Slovenskih goricah je neznanec v torek dopoldne vstopil v hišo in v kuhinji prižgal štedilnik ter nanj postavil lonec s plastičnim cedilom, nato pa odšel, poročajo s Policijske uprave Maribor.

V hišo je vstopil s ključi vhodnih vrat, ki jih je našel v zunanji omarici.

Iz hiše ni ničesar odnesel; vstopil je v kuhinjo, vključil vse funkcije štedilnika, na katerega je pred tem postavil lonec, vanj pa dal plastično cedilo.

Ob taljenju cedila se je začel sproščati dim, ki je zbudil v zgornjem nadstropju spečega 21-letnega moškega. Moški je lonec in staljeno plastiko odnesel na teraso in tako preprečil, da bi izbruhnil požar.

Materialna škoda sicer znaša zgolj okoli deset evrov, a bi lahko bile posledice tega nerazumnega dejanja veliko hujše. Prav zato policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

vlom vlomilec Slovenija Vlomilec je imel srečo z odklenjenimi vrati, ne pa s policijo ključavnica vrata Slovenija V Ljubljani vlomil v 60 kleti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.