Slovenija > Črna kronika
5303 ogledov

Z eno nogo sta že bila na drugem svetu

vaja Letalska nesreča na Letališču Edvarda Rusjana Maribor 2023 reševalci reševalno vozilo
1/2
UKC Maribor
V petek sta se zgodili dve prometni nesreči, ki bi se zlahka končali tudi s smrtnimi žrtvami, pa se na srečo nista.

V petek okoli 16. ure se je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica zgodila huda prometna nesreča. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebno vozilo voznice, ki je pred njim zmanjšala hitrost zaradi razmer v prometu. Po trčenju je motorist skupaj z motorjem padel na desni vozni pas, kjer je vanj trčil še voznik s tovornim vozilom. Po informacijah portala uprave za zaščito in reševanje je ostal ukleščen pod tovornjakom.

Motorist se je huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, po zdaj policiji znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo.

Že v petek zjutraj okoli 8. ure pa se je na istem odseku, torej na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznika osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni vozil po sredini pasu in je zapeljal z avtoceste desno v jarek, kjer se je vozilo pričelo prevračati. Voznik je pri tem padel iz vozila in se pri tem huje telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, po zdaj policiji znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Lažje je bil poškodovan tudi potnik v vozilu.

Fotografija je simbolična.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.