Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Za barko se je držal eno uro

Med zvijanjem jadra mu je spodrsnilo in se ni mogel povleči nazaj.

V petek okoli 16.30 so koprske policiste obvestili o pogrešanem 52-letnem moškem, ki je zjutraj z jadrnico izplul iz Izole. Kmalu zatem je bila uprava za zaščito in reševanje obveščena, da so pred izolskim valobranom opazili jadrnico. "Tja sta bili napoteni policijski patrulji s plovilom P-89 in patrulja z osebnim avtomobilom. Policisti so našli jadrnico in pogrešanega Izolana," je povedala Anita Leskovec s Policijske uprave Koper.

Moškega so potegnili iz morja, nasedlo jadrnico pa odvlekli na glavni izolski pomol. Tam je moškega v oskrbo prevzel zdravnik, zaradi lažje podhladitve pa so ga odpeljali v izolsko bolnico. Moški je po besedah Leskovškove povedal, da je poskušal na barki zviti jadro, pri tem mu je spodrsnilo in je padel v morje. Za barko se je držal približno eno uro in se ni mogel povleči nazaj. Nasedlo barko je poskušal tudi potisniti nazaj v morje, kar pa mu ni uspelo. Barko je zaneslo do valobrana, kjer so ga rešili.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:21 17.februar 2014.

    Temule kljukcu je treba zaračunati vse stroške reševalne akcije , kajti njemu je luknja v dno jadrnice več , kot svoja smrt . Tudi članek je BLESAVO napisan , kajti mož je bil prostovoljno v vodi , odrivajoč le to ...prikaži večo , ko mu je jadrnica nasedla na obalo .SLO nima na odprtem morju ne otoka, ne čeri ! Dodajte ta njegov dosežek od 1h v ledenomrzli vodi , kot nov prispevek k znanstvenemu opusu Dr. Mengeleja.