Slovenija > Črna kronika
345 ogledov

Za ugrabitev dobil sedem let in dva meseca zapora

Zapor Žurnal24 main
Sodišče je izreklo kazen Milani Trivkoviću za sodelovanje pri ugrabitvi Zorice Škrbić.

Sodišče ga je obsodilo na sedem let in dva meseca zapora za sodelovanje pri ugrabitvi Zorice Škrbić. Tožilka Mateja Gončin je sicer zanj zahtevala skoraj 10 let zaporne kazni. Sodba še ni pravnomočna.

zapor rešetke Sojenje Slovenija Mučena in ubita Zorica na avtu našla sledilno napravo

Milan Trivković se je skupaj z Željkom Petrovičem in Blagojem Sazdovom spravil nad pokojno Zorico Škrbić, da bi jim povedala, kje je 20 milijonov evrov, ki so jih njen partner in njegovi kolegi ukradli iz sefov SKB. Škrbićevo so dlje časa opazovali, nato pa jo 26. junija 2014 ugrabili in odpeljali v gozd ob robu Ljubljane. Trivković naj bi kraj zapustil, preostala dva pa sta Škrbićevo mučila do jutra. 

Policija in nova vozila znak 113 Slovenija Osumljeni mučenja Zorice Škrbić pobegnil

Trivković je bil na prvem sojenju oproščen, nato pa je višje sodišče maja lani sodbo razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno sojenje. To se je začelo avgusta lani. Trivkovića so junija lani prijeli na območju Brežic, potem ko je pobegnil. Krivdo je ves čas zanikal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.