Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Zaklenil sodnico in pobegnil

razno 27.11.13. pobegli zapornik, Urban Prelac, Foto: Policija razno 27.11.13. pobegli zapornik, Urban Prelac, Foto: Policija
Na okrajnem sodišču v Ljubljani so bili priča dramatičnemu pobegu zapornika z Doba.

Včeraj se je na ljubljanskem okrajnem sodišču zgodil nenavaden pobeg. V spremstvu dveh pravosodnih policistov so na obravnavo pripeljali zapornika z Doba Urbana Prelaca. Po naših informacijah naj bi paznika imela navodilo, da mora imeti zapornik vklenjene tako roke kot noge, a naj bi sodnica zahtevala, da ga morata policista odkleniti.

Prehiter za paznika

Na Okrajnem sodišču v Ljubljani so nam potrdili, da je včeraj med obravnavo v kazenski zadevi iz razpravne dvorane obdolženi pobegnil. Na obravnavo sta ga pripeljala paznika iz Zavoda za prestajanje zaporne kazni Dob, kjer je na prestajanju zaporne kazni zaradi kaznivih dejanj velike tatvine ter neupravičene proizvodnje in prometa z mamili, za kar mu je bila izrečena enotna kazen 2 leti in 9 mesecev zapora.

"Obdolženi je iz razpravne dvorane pobegnil med dokaznim postopkom, pri čemer je sodnico, zapisnikarico in oba paznika zaklenil v razpravno dvorano, saj je bil ključ v ključavnici na zunanji strani vrat. Pri pobegu ni bil nihče poškodovan. Obdolženec je pobegnil tako hitro, da se paznikoma ni uspelo pravočasno odzvati. Sodnica je takoj po dogodku o pobegu obvestila policijo," so opisali potek dogodkov.

Sodnica ni uporabila varnostnega stikala, ker sta paznika samo v nekaj sekundah vrata odprla na silo in odlomila ključavnico. Varnostno stikalo je sicer v razpravni dvorani nameščeno. Obdolženec ključa ni vzel, ampak je ključ ostal v vratih. Varnostna služba je obdolženca opazila na izhodu in stekla za njim skupaj s paznikoma. A pobeglega niso dohiteli.

Še vedno na begu

Pobeg so potrdili tudi na Upravi za izvrševanje kazenskih sankcij, kjer so dodali, da so za pobeglim izdali tiralico. O pobegu so obvestili policijo, okoliščine pobega pa še natančno preverjajo.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili včeraj ob 13.40 obveščeni o pobegu obsojenca iz prostora sodišča v Ljubljani. "Policisti so takoj začeli vse dejavnosti za izsleditev pobegle osebe. Obdolženca do tega trenutka še niso izsledili," so dejali.

Komentarjev 9
  • Klemen Green 00:26 30.november 2013.

    spranc

  • Žurnalček 07:37 28.november 2013.

    Škoda k ni še sodnico mal na gobec !

  • KLOBO 18:28 27.november 2013.

    Me prav zanima, kako si bodo razdelili nagrado!! A bo tudi zapisnikarca dobila jurja !!???