Slovenija > Črna kronika
2991 ogledov

Zakonca sta si s prevaro prisvojila več deset tisočakov

dokument podpis žig
Izkoristila sta ljudi in prevarala uslužbence upravnih enot.

Zakonca sta med 1. januarjem 2015 in 21. februarjem 2018 na upravni enoti vsaj 631-krat (za 545 različnih oseb) sama ali z dajanjem navodil drugim osebam, spravila uslužbence upravne enote v zmoto in dosegla, da so ti v javni listini in knjigi potrdili nekaj lažnega, kar naj bi bil dokaz v pravnem prometu. 

Na upravni enoti sta organizirala predajo oziroma sama predložila obrazce o prijavi začasnega prebivališča z dovolilom za prijavo, v katerih je bilo lažno navedeno, da bodo fizične osebe začasno prebivale v nastanitvenem objektu, čeprav sta vedela, da navedene osebe nimajo namena začasno prebivati v nastanitvenem objektu. Osebe tam niso prebivale, saj bi bilo to v nasprotju z dosežnim dogovorom, hkrati pa tega niso dopuščale niti nastanitvene kapacitete. 

Zakonca sta tako dosegla, da so fizične osebe na podlagi neresničnih podatkov stanodajalca dobile potrdila o prijavi začasnega prebivališča in bile vpisane v register stalnega prebivalstva. 

Policisti ocenjujejo, da sta zakonca tako pridobila vsaj 57.000 evrov premoženjske koristi. Opravili so 11 preiskav objektov in vozil. 

Za ovadena osumljenca je preiskovalni sodnik odredil sodno pridržanje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • stanci 08:38 21.marec 2018.

    V Kranju tudi obstaja en tip, ki se stalno giblje okrog občine, beri upravne enote ter ureja razne papirje za praviloma mlajše Kosovarje. Kje živijo, kaj delajo, kam potem v resnici gredo ve sam bog in pa morda ta tip... ...prikaži več Naokoli se pa vozi v mercedesu.