Slovenija > Črna kronika
5103 ogledov

Novinarki, ki sta tožili Janšo, prejeli pismo z belim prahom

Novinarki, ki sta tožili Janšo, prejeli pismo z belim prahom.

Nekaj pred 15. uro so morali ljubljanski gasilci in policisti intervenirati na Kolodvorski 2 v Ljubljani, saj sta zaposleni na javni televiziji, prejeli sumljivo pošiljko z belim prahom. Policisti so na širšem območju omejili gibanje in zaprli Kolodvorsko ulico. Uslužbenki, ki sta bili v stiku z ovojnico, sta bili v karanteni. 

Analiza snovi, ki so jo opravili na veterinarski fakulteti, je pokazala, da ne gre za nevarno snov.  

 | Avtor:

Povezano s primerom sodbe proti Janši?

Pismo z žigom iz Trbovelj je bilo naslovljeno na novinarko Mojco Šetinc Pašek in dopisnico z Obale Eugenijo Carl. Pisemsko ovojnico je odprla Šetinc Paškova, iz nje pa se je vsul beli prah.

 | Avtor: bralka bralka

Vsebina pisma je polna žalitev in groženj, ki so bile napisane na promocijskem listu papirja stranke SMC. Šetinc Paškova po poročanju MMC meni, da gre  za nov pritisk na novinarsko delo in da je zadeva najverjetneje povezana s primerom sodbe prvaku SDS-a Janezu Janši.

 | Avtor: bralka bralka

Kaj je skupnega novinarkama?

Kot je znano, sta novinarki Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek zaradi razžalitve tožili predsednika SDS Janeza Janšo, ki je v v tvitu marca 2016 zapisal, da na "neki Facebook strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C. in Mojce P. Š." 

Janša je bil 23. novembra zaradi razžalitve obsojen na tri mesece pogojne kazni s poskusno dobo enega leta. 

Janez Janša Razžalitev Slovenija Janez Janša obsojen na pogojno zaporno kazen

Na dogodek se je odzval predsednik stranke SMC Miro Cerar, ki je zapisal, da je ustrahovanje ter ogrožanje svobodnega in neodvisnega novinarskega dela zanj nesprejemljivo, zato ostro obsoja današnji dogodek in očitno namerno zlorabo simbolov stranke SMC. "Žalosti in skrbi me dejstvo, da se podobni napadi stopnjujejo, nekateri slovenski politični akterji pa jih s svojimi nastopi še dodatno spodbujajo," pravi Cerar. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • Žurnalček 11:34 09.december 2018.

    Sedaj se ve kdo pošilja okoli prah. Janšist , moški , našli ga pa boste med komentatorji na NOVA 24 , ker tak idiot ne more biti tiho. Nima osebnega premoženja zato se tudi ne boji finančnih posledic . Evo ...prikaži več lahko je tudi tale Darko Capek , fuknjen je čisto zadosti !

  • tralala 00:35 08.december 2018.

    Tako polpismen in primitiven je lahko samo - janšist.

  • Urbi9 18:24 07.december 2018.

    A pripada 100% bolniška? Jaz sem pa včeraj to pobral iz nabiralnika in jo še sortiral? Take posebne pošiljke ti ostanejo v spominu...