Slovenija > Črna kronika
82 ogledov

Zaradi fotografije Baričeviča obsojen

bulmastifi raztrgali lastnika v ora%C5%BEmovi ulici v ljubljani Saša Despot
Nekdanji komandir policijske postaje Vič Franc Marolt je bil zaradi nezakonitega brskanja po mobilnem telefonu policistke obsojen na štiri mesece pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo dveh let.

Marolt naj bi neupravičeno preiskal mobilni telefon policistke, ko je lani poizvedoval, kdo je posnel golo truplo Saše Baričeviča, ki se je znašlo v javnosti. Marolt je vseskozi zatrjeval, da ni kriv. Z odvetnikom Francijem Matozom sta že napovedala pritožbo.

Poleg štirimesečne pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let bo Marolt moral plačati tudi stroške kazenskega postopka in sodno takso, katere višina še ni znana.

Avtor fotografije še vedno neznan

Ob izbruhu afere Baričevič je po spletu zaokrožila fotografija iznakaženega pokojnika. Policija je začela iskati osebo, ki je sliko posnela in posredovala javnosti. Kdo je to storil, še vedno ni znano. Obstajala pa naj bi velika možnost, da je šlo za policista.

Po dogodku je, še preden je primer dobil v roke specializirani oddelek vrhovnega državnega tožilstva, zadevi poskušal priti do dna takratni komandir viške policije Marolt. Njegovi podrejeni so bili namreč na kraju dogodka prvi.

Policistka je svojega nadrejenega ovadila, ker je pregledal vsebino njenega telefona, da bi preveril, ali ima v njem shranjeno fotografijo ali ne. To je storil, čeprav ni imel odredbe preiskovalnega sodnika in ga je policistka prosila, naj ji telefon vrne. Marolt je medtem zatrjeval, da je ovadba policistke posledica zarote.

Komentarjev 11
  • 1111 16:09 17.junij 2011.

    ...to je res velika preobleka...hahahaha...vse je v ku***...itak vse bodo žurnalčki po svoje naredili...sparšujem se, zakja sploh tuka komentiramo, ker če ne bo nobeden dal svojega glasa, tudi žurnalček, bo se posušu...alo dejmo brisat...

  • 1111 15:42 17.junij 2011.

    komu to, meni??? ...hahaha...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:12 17.junij 2011.

    Nisi džabe kumarca?