Slovenija > Črna kronika
5240 ogledov

Zaradi televizijske oddaje preklicali obravnavo zloglasnega Abramova

Sebastien Abramov Voyo/Printscreen Sebastien Abramov.
Sodnica bo pregledala, kakšna je sodna praksa na tem področju.

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber leta 2015, se je danes na celjskem okrožnem sodišču zgodil procesni zaplet in je bila obravnava preklicana. Abramov zagovornik Michael Rotter namreč sumi, da se je senat "okužil" z nedavno oddajo o Abramovu na eni izmed komercialnih televizij.

V tej oddaji so spregovorili tudi o vseh dokazih glede umora Vebrove. Rotter je od sodnice Marjane Topolovec Dolinšek zahteval, da mu dovoli članom senata zastaviti nekaj vprašanj v zvezi z omenjeno oddajo, a je sodnica sprejela sklep, da bo pregledala, kakšna je sodna praksa na tem področju.

Julija Adlešič in Sebastien Abramov Slovenija Sojenje Abramovu: Stroka o položaju, v katerem je bilo umorjeno dekle

Policijska preiskava smrti Vebrove leta 2015 je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Vebrove v celjskem priporu, zanika obtožbe. Med preiskavo je dejal, da jo je ustrelil po nesreči med čiščenjem puške, saj da je bil prepričan, da v cevi ni nabojev.

Abramov je bil lani novembra sicer skupaj s svojima staršema in partnerko Julijo Adlešič že obsojen v zadevi odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Komentarjev 9
 • Matjaž Kotnik 17:14 01.februar 2023.

  Protest je v Ljubljani , upokojenci , več 10000 jih je, halo. Vas ne zanima??

 • Avatar Anion6anion
  Anion6anion 16:41 01.februar 2023.

  To je samo v SLO sodstvu mogoče.da se delajo norca iz sodišč.

 • Majazmaja 15:19 01.februar 2023.

  Dobra poteza tega tipa: zdaj ves debel in zanemarjen, ko pride iz aresta, pa hunšanje, frizer in sprememba imena. Pa nova kokoš, ki mu bo nasedla. Njegova (bivša?) Julija ga je izgleda pozabila: zabava se, potuje in "študira" na Doba ...prikaži več fakulteti. Julija Adlešič - DOBA Business School - LinkedIn: Julija Adlešič · Student at DOBA Business School · Report · Report · Education