Slovenija > Črna kronika
20005 ogledov

Znane podrobnosti nesreče, v kateri sta umrli dve osebi

prometna nesreča Stare žage
1/4
Dolenjskanews.com
"Lahko rečemo, da je to ena hujših prometnih nesreč na naših regionalnih cestah," je dejal vodja Oddelka za cestni promet na PU Novo mesto Željko Zrilič.

Vodja Oddelka za cestni promet na PU Novo mesto Željko Zrilič je predstavil podrobnosti jutranje prometne nesreče, v kateri sta dve osebi umrli, šest pa jih je poškodovanih. Po prvih ugotovitvah naj bi omenjenih šest utrpelo lažje telesne poškodbe. 

Kot je povedal Zrilič, je bila v času nesreče na cesti od 2 do 3 centimetre snega. Vzrok za prometno nesrečo je po do zdaj zbranih podatkih neprilagojena hitrost glede na stanje vozišča.

Voznico, ki je peljala iz smeri Podturna proti Kočevskim Poljanam, je na cesti začelo zanašati, zaradi česar je zapeljala na levo smerno vozišče. V tistem trenutku je iz smeri Črnomlja pripeljal voznik Dacie. Vozili sta siloviti trčili. V vozilo Dacia pa je nato trčil še voznik Golfa.  

Umrla sta sopotnika v vozilu povzročiteljice. Sopotnika, stara 41 let, sta po besedah Zriliča z območja Žužemberka in Ivančne Gorice. 44-letna povzročiteljica je na zdravljenju v novomeški bolnišnici. Za zdaj je potrjeno, da je bil sopotnik na sprednjem sedežu pripet z varnostnim pasom, o ostalih potnikih pa še ni uradnih podatkov.

prometna nesreča Stare žage | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

Neuradno naj bi bili žrtvi prometne nesreče na poti na delo v Črnomelj, kjer naj bi bila zaposlena v podjetju Akrapovič. 
 
Zrilič je dejal, da je letošnja statistika skrb vzbujajoča. "Letošnje leto se je slabo začelo. Lahko rečemo, da je to ena hujših prometnih nesreč na naših regionalnih cestah," je dodal. Cesta, na kateri se je zgodila prometna nesreča, je prometno dokaj obremenjena. 

V okviru preiskave prometne nesreče ugotavljajo tudi morebitno odgovornost vzdrževalca ceste. Ob tem pa je Zrilič opozoril, da ne moremo pričakovati, da bo v primeru, ko je na cesti 2 do 3 centimetre snega, cesta splužena do asfalta. Vozila, udeležena v prometni nesreči, so imela zimsko opremo. 

prometna nesreča Stare žage | Avtor: Dolenjskanews.com Dolenjskanews.com

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so na kraju posredovali gasilci GRC Novo mesto in PGD Dolenjske Toplice. Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščene osebe in nudili pomoč reševalcem NMP Novo mesto.

Cesta je bila več ur zaprta za ves promet. 

Letos so v prvih sedmih dneh leta na slovenskih cestah umrli štirje ljudje. V istem obdobju lani na naših cestah ni bilo smrtnih žrtev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Miro Bertole 23:09 07.januar 2019.

    Cesta sploh ni bila sipana ker sem šel po isi cesti ob 5 zjutraj v službo bilo pa je snega na cesti okoli 3 cm.

  • 3bf380e8ff4a1a3ca722a5b8e09fa09165a04288 22:28 07.januar 2019.

    Vabim policiste, naj samo merijo hitrost v nočnih urah. Pri 90 km/h resno izzivaš, da se bo kdo vate zadaj zaletel, pri 130 pa lahko lepo voziš v koloni 3 vozil ... - Mudi se na šiht, rezerve zaradi snega ...prikaži več pa si ne vzemejo. - Cesta je bila včeraj zvečer fajn posoljena, brez peska.

  • TistoPravo 22:08 07.januar 2019.

    V službo je treba priti pravi čas, za ceste posipat pa žal pravi čas ni pomemben...žal so življenje morale izgubiti dve zelo dobri in pridni delavni osebi...prosim vas, zelo prepoceni