Slovenija > Črna kronika
10923 ogledov

Župan vozil vinjen

alkotest PU Novo mesto
Za volan je vinjen sedel v petek.

Župana Mirna-Kostanjevice Mauricija Humarja so v petek ujeli pri vožnji v vinjenem stanju. Alkotest mu je pokazal 0,31 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, ob upoštevanju tolerance pa so mu policisti očitali 0,26 miligrama. Oglobili so ga, mu pripisali osem kazenskih točk in mu za en dan vzeli vozniško dovoljenje, poročajo Primorske novice.

Preden so ga ustavili, je pri vzvratni vožnji s svojim avtomobilom zadel drugo vozilo. Župan je zadevo ocenil kot minorno in se želel izogniti objavi v časniku.

Pred policiste je januarja 2014 pijan pripeljal tudi briški župan Franc Mužič, danes še navaja časnik.

Med župani sta imela težave zaradi alkohola za volanom v preteklosti tudi kranjski župan Boštjan Trilar in postojnski župan Igor Marentič. Prvi je februarja 2016 v Kranju z avtomobilom trčil v kombinirano vozilo. Oba voznika sta bila v nesreči lažje poškodovana, Trilar pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti, zato so ga pridržali. Rezultati strokovnega pregleda so potrdili prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Sodišče ga je kaznovalo z 18-mesečno prepovedjo vožnje in 5600 evri denarne kazni.

Marentič pa je imel januarja 2018, ko so ga policisti ustavili med vožnjo, v krvi 1,73 promila alkohola. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Po skoraj mesecu dni molka je dogodek priznal in ga obžaloval, odstopa pa ni ponudil.

Igor Marentič Mrtvo pijan Slovenija Postojnski župan jih je vendarle dobil po prstih. Kazen si bo zapomnil.

Alkotest | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • softundsicher 12:51 13.november 2019.

    0,26? Torej tik nad mejo. In zato ga je potrebno javno linčati? Morda pa je iz napačne stranke.

Sorodne novice