Slovenija
6145 ogledov

Da bi uničil Janšo, sklenil pakt z Erjavcem

Janković in Janša Žurnal24 main
Zoran Janković združuje stranke na levem političnem polu.

Ljubljanski župan Zoran Janković, ki je napovedal, da bo z vsemi močmi skušal preprečiti zmago Janeza Janše na prihajajočih volitvah, se dogovarja o zavezništvu s Karlom Erjavcem. 

Stranki Pozitivna Slovenija in DeSUS naj bi zavezništvo uradno predstavili v naslednjih dneh, najverjetneje pa že jutri, je poročal Pop TV.

Po informacijah naših virov se Erjavec in Jankovič pogovarjata o sodelovanju, možnih pa je več oblik, od tega, da Janković pozove svoje volice, da volijo DeSUS in se obveže, da bo Erjavca podprl kot mandatarja, do oblikovanja predvolilnega zavezništva, v katero bi vključili tudi druge leve stranke. Karlu Erjavcu, ki je sicer sodeloval tudi v Jaševih vladah, sicer ne kažejo najbolje. Glede na zadnjo anketo Dela, bi DeSUS dobil 3,6 odstotka, kar je premalo za vstop v parlament.

 

Zoran Jankovič, predsednik Pozitivne Slovenije, ki je na volitvah leta 2011 prejela največ glasov, je napovedal, da bo na prihajajočih volitvah z vsemi močmi skušal preprečiti zmago Janeza Janše. 

Pozitivna Slovenija ne gre na volitve, gre pa proti Janši

Pozitivna Slovenija je prejšnji teden sporočila, da na prihajajočih državnozborskih volitvah ne bo nastopila s svojo listo, ker ne želijo drobiti glasov na levi politični opciji. "Pozitivna Slovenija se bo aktivno vključila v volitve tako, da bo delovala povezovalno in vse svoje moči usmerila v združevanje strank levega političnega bloka," so sporočili s stranke. 

"Potrebujemo močno levico"

V stranki navajajo, da za preprečitev zmage Janeza Janše potrebna močna in trdna levica, ki pa je trenutno ni. "Vse svoje moči usmerili v združevanje levega bloka. Dali bomo vse od sebe za zmago levice in nadaljnjo stabilnost ter modernizacijo države, kjer bo dobro delo pravično plačano," so zapisali. 

Dejan Židan in Janez Janša na soočenju predsednikov strank Taktike Slovenija Predvolilne ankete: Bi jih morali prepovedati?

Zoran Janković se je o združevanju moči sicer že pogovarjal s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in predsednikom SD Dejanom Židanom, vendar dogovora niso sklenili. Po razglasitvi zavezništva naj bi Erjavec in Janković leve stranke še enkrat pozvala k sodelovanju in povezovanu v levi blok, oziroma k zavezi, da ne bodo šlče v koalicijo z Janšo. 

Komentarjev 55
 • smuc 23:07 09.maj 2018.

  Lopovi in razbojniki se združujejo s hudičem, da bi lažje oropali Slovenijo. Oni že vedo, da bi Janša naredil red in odvzel nezaslužene penzije in uniči lobije ter skušal uničiti korupcijo. Samo zaradi tega se ga bojijo.

 • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 19:05 09.maj 2018.

  Jankovič na moji zemlji si vedno dobrodošel in v tvojo čast bom postavil spomenik ki te bo častil in opominjal sds ovce kako nesposobni so

 • Avatar praufo
  praufo 11:27 09.maj 2018.

  volitve so zato, da ne zmaga janez janša, meni se to zdi logično, samo ne razumem pa tistih, ki ne razumejo, da folk ne hodi na volitve ... pa sej smo ovce, ampak nismo pa neskončne ovce

Sorodne novice