Slovenija
32696 ogledov

Danes še slabši obeti za sproščanje ukrepov

zurnal24.si
Tudi po danes objavljenih podatkih Slovenija ostaja v rdeči fazi epidemije, saj je povprečno število okužb v zadnjih sedmih dneh presega tisoč.

Danes v črni fazi epidemije ostaja še primorsko-notranjska, savinjska je znova v rdeči fazi. Če je bila včeraj rdeča le ena regija, so danes štiri, poleg savinjske še jugovzhodna Slovenija, osrednjeslovenska in zasavska, kjer so prav na meji 38 okužb, za prehod v rdečo fazo bi jih morali imeti manj.

Gorenjska je obstala tik pod mejo za prehod v rdečo fazo, manj kot deset odstotkov pod mejo sta še podravska in pomurska.

Na ministrstvu za zdravje so nam včeraj pojasnili, da bodo za oranžne regije veljali oranžni ukrepi ne glede na to, ali bo država izpolnjevala pogoje za oranžno fazo epidemije.

Podatke na kateri dan bo vlada upoštevala, še ni jasno, prav tako ne, ali in koliko bodo upoštevali tudi trende. Odpiranje gostinskih vrtov in teras ter odpravo prepovedi gibanja izven regije si lahko obetajo v obalno-kraški, goriški, koroški in posavski regiji, zelo verjetno pa tudi v pomurski in podravski regiji.

vladni semafor sproščanja ukrepov | Avtor: Vlada RS Vlada RS

Če bi se v celoti držali vladnega semaforja, bi morali v primorsko-notranjski regiji zapreti vse nenujne trgovine in omejiti gibanje v nočnem času ter zapreti šole z izjemo prvih treh razredov osnovne šole, odprti bi ostali tudi vrtci.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 16:37 14.april 2021.

    Kar nekaj ukrepov je zato, da si Hoj uresničuje svoje mokre sanje, Janez zdravi svoje psihoze, Zdravko pa proba še iztržiti kar se da, dokler so na oblasti.

  • jezero 16:32 14.april 2021.

    Velikonočna aleluja!

  • Slavko Krizman 15:24 14.april 2021.

    vsi bomo umrli vsi bomo umrli...blablablabla