Slovenija
11 ogledov

Danes začeli znova stavkati

delavci Daša Purgaj
Karoserije. Sindikat opozarja na še hujše razmere. Stavkali bodo, dokler ne izpolnijo njihovih zahtev.

Zaposleni v mariborski družbi Karoserije danes znova stavkajo. "Stanje v Karoserijah se je samo še poslabšalo," je pojasnil Martin Dular, sekretar sindikata Skei Podravje.

Le 100 od skupno 2.200 €

Naj spomnimo, da so delo ustavili že pred enim mesecem. Takrat so jim obljubili, da jim bodo izplačali preostanek regresa za letni dopust in izpolnili druge zahteve, med drugim čakajo na regrese zadnjih treh let. Od skupno nekaj več kot 2.200 evrov, kolikor bi morali dobiti, so do zdaj prejeli le sto evrov, pa še to pod prisilo nemškega partnerja.

Začeli so ob 6. uri

Sindikat je zato sklenil, da ob 6. uri začnejo stavko, in sicer v prostorih podjetja. Prekiniti jo nameravajo šele po izpolnitvi vseh zahtev.

Delavci namreč pri plači za maj niso dobili priznanega ustreznega dodatka za delo v popoldanski in nočni izmeni ter izplačanih nadur, nekateri pa tudi niso dobili plačanega nadomestila za čas odsotnosti med 
stavko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.