Slovenija
16 ogledov

Dars ne ve, ali bo Tomačevo dražje

DDC mora najprej preveriti zahtevke SCT o dodatnih delih in stroških, nato pa se Žurnal24 main
Tomačevo. SCT za prenovo krožišča zahteva 4,5 milijona evrov, kar je za dobro polovico več kot po pogodbi.

Ljubljana. Na Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars), ki je z SCT podpisala pogodbo za rekonstrukcijo krožišča Tomačevo za 2,92 milijona evrov, ne vedo, ali se bo to podražilo za 1,62 milijona evrov, kot so včeraj poročale Finance.

Čakajo nadzornika
Zahtevke SCT glede priznanja dodatnih del zdaj obravnava nadzorni inženir na projektu DDC, zato jih na Darsu še niso prejeli, je včeraj sporočil Marjan Koler iz Darsove službe za komuniciranje. Dodal je, da bodo plačali dela, ki so jih naročili oziroma ki so potrjeno upravičena. Na DDC so potrdili, da zahtevke proučujejo, o izsledkih pa bodo seznanili Dars.

Spomnimo, da je bil SCT eden izmed 11 ponudnikov, ki so se prijavili na razpis za izbor izvajalca rekonstrukcije Tomačevega. Med devetimi popolnimi ponudbami je najcenejšo (3,3 milijona evrov) oddal avstrijski Alpine Bau, najdražjo (4,6 milijona) pa Strabag. SCT je takrat ponudil 4,4 milijona evrov, a nato v pogajanjih pristal na znižanje na 2,9 milijona evrov, zdaj pa prvi mož SCT Ivan Zidar želi še malo več, kot je ponudil na razpisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.