Slovenija
541 ogledov

Dars se bo o drugi cevi karavanškega predora pogajal

predor Karavanke Dars
Dars bo izvajalca del za gradnjo druge cevi predora Karavanke izbral s pogajanji, h katerim bo povabil šest ponudnikov.

Strokovna komisija za izvedbo postopka javnega naročila za gradnjo vzhodne cevi avtocestnega predora Karavanke je po temeljitem pregledu vseh ponudb ugotovila, da so vse ponudbe nedopustne, so zapisali na upravljavcu državnih cest in dodali, da se je postopek zato zaključil brez izbire.

"Obenem smo v odločitvi zapisali, da bomo po njeni pravnomočnosti izvedli konkurenčni postopek s pogajanji," so dodali. Če ne bo pritožbe, bo odločitev Darsa pravnomočna 28. februarja.

K oddaji ponudb bo Dars v postopku s pogajanji pozval šest ponudnikov, za katere je strokovna komisija ugotovila, da so dokazali usposobljenost in da zanje ne obstajajo razlogi za izključitev.

Poleg turškega gradbinca Cengiz bodo k oddaji ponudb pozvani še Implenia Österreich v konzorciju z Implenia Švica in CGP Novo mesto, Gorenjska gradbena družba v sodelovanju s češkim Metrostavom, Kolektor CGP z Rikom in turškim Yapi Merkezijem, sarajevski Euroasfalt s Cestnim podjetjem Ptuj ter grški J&P Avax.

Državni zbor Slovenija Tomaž Vesel: Če imajo politiki občutek, da morajo prati svoje perilo in ga razobešati, naj to naredijo, toda ...

Turki že izbrani, sledila je razveljavitev

Dars je sicer lani za izvajalca del izbral turško podjetje Cengiz, ki je z 89,3 milijona evrov podalo za najmanj 15 milijonov evrov cenejšo ponudbo od ostalih osmih ponudnikov, a se je postopek zaradi pritožb neizbranih ponudnikov znašel na državni revizijski komisiji. Ta je konec novembra odločila, da izbrana Cengizova ponudba zaradi sprememb v času samega postopka nedopustna in je odločitev o oddaji javnega naročila razveljavila.

Medtem ko v Sloveniji na izbiro izvajalca gradnje druge cevi predora Karavanke torej še čakamo, se je na avstrijski strani gradnja druge cevi predora, ki skupaj meri 7948 metrov, začela že septembra. Avstrija in Slovenija naj bi mejo prebili leta 2022.

DARS Napoved časa Avto V koloni nam bodo povedali, koliko časa bomo še potovali Avstrija in avtocesta Pozor! Slovenija Ste poskrbeli za to, da ne boste plačali 300 evrov kazni?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Decko 16:59 15.februar 2019.

    Turke so izlocil k niso hotl dat provizije

Sorodne novice