Slovenija
125 ogledov

Dekanja EF je prejemala štirikrat večji dodatek od izkušenega gasilca

“Želimo si, da bi zmagal naš koncept urejanja mesta z učinkovitim županom ali žu Žurnal24 main
Dekanja ekonomske fakultete Metka Tekavčič je prejemala dodatek za stalno pripravljenost v višini 656 evrov bruto, kar je štirikrat več kot za stalno pripravljenost prejemajo izkušeni poklicni gasilci, oziroma skoraj dvakrat več kot prejme policist za 273 ur pripravljenosti, je poročala TV Slovenija.

V Dnevniku nacionalne televizije so razkrili, da je dekanja ekonomske fakultete Metka Tekavčič poleg 3400 evrov neto plače, prejemala še dodatek za stalno pripravljenost, ki je znašal 656 evrov bruto. A je prejemala še druge dodatke, eden od njih je 200 evrov neto za vodenje t.i. tržnih programov.

Mramor bo dodatek vrnil v šestih obrokih

Dodatek za stalno pripravljenost je prejemal tudi finančni minister in nekdanji dekan Ekonomske fakultete Dušan Mramor. Z ministrstva za finance so poslali sporočilo, da želi Mramor dodatek vrniti ne glede na to, kakšna bo končna odločitev pristojnih organov in sodišča. Fakulteti bo predlagal, da "znesek 3754,59 evra vrne obročno, v roku šestih mesecev.

Tekavčičeva je že pred dnevi dejala, da meni, da bi morala dodatek vrniti le ona in njen predhodnik Dušan Mramor, pa čeprav so samo na Ekonomski fakuleti v zadnjih letih za stalno pripravljenost izplačali kar za 850 tisoč evrov dodatkov, na TV Slovenija so izračunali, da bi za ta znesek lahko policisti kupili 262 novih policiskih vozil, s čimer bi nadomestili dotrajane avtomobile.

"Glede na to, da je bilo v sistem dodatka za stalno pripravljenost vključeno zelo veliko ljudi, do njih imam veliko odgovornost, zato bomo vložili upravni spor, saj se rok za vložitev izteka. Lahko pa ga umaknemo, če bodo organi fakultete tako odločili," je napovedala dekanja ekonomske fakultete Metka Tekavčič.

Komentarjev 49
  • malonaokoli 18:02 13.januar 2016.

    vlada je eno leto, tile kradejo pa desetletja...

  • malonaokoli 18:01 13.januar 2016.

    ta ženska je arogantna pošast...na cesto z njo !

  • malonaokoli 18:01 13.januar 2016.

    ta ženska je arogantna pošast...na cesto z njo !