Slovenija
23 ogledov

Del še ne bo konec

Gradnja krožišča stoji zaradi zimskih razmer, težav vodilnega izvajalca del in s Žurnal24 main
Pokriti vkop v Mirni Peči in krožišče v Trebnjem naj bi bila končana junija.
6 mesecev naj bi še potrebovali za dokončanje del na odseku med Plusko in Hrastjem.

Dela na pokritem vkopu v Mirni Peči in krožišču pri Mercatorjevem centru v Trebnjem stojijo – delno zaradi zimskega obdobja in nizkih temperatur, a tudi zaradi težav, ki jih imajo izvajalci del, je povedal Marjan Koler iz službe za komuniciranje Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Čakajo na dogovor
Pokriti vkop je gradil Vegrad s partnerji. “Dars je vso dokumentacijo pred približno dvema mesecema posredoval stečajni upraviteljici Vegrada, ki do zdaj z nami ni stopila v stik, dejstvo pa je, da bo potreben dogovor tako z Vegradom v stečaju, ki smo ga k temu prek stečajne upraviteljice pozvali že večkrat, kakor z drugimi pogodbenimi partnerji za čimprejšnje dokončanje del,” je pojasnil Koler. Rok za dokončanje deviacije Mirna Peč je zdaj konec letošnjega junija.

Zahtevna gradnja
Istočasno naj bi dokončali mirnsko cestno navezavo, v sklopu katere gradijo tudi krožišče pri Mercatorju. Izvajalca sta v skupnem nastopu SCT kot vodilni partner in CPM. Rok se je zamaknil delno zaradi težav izvajalca, delno pa zaradi nekaterih sprememb projekta, je razložil Koler.

“Gre za dela na območju križanja cest, ki vodijo v Trebnje in Sevnico oziroma v Mirno Peč ter so prometno precej obremenjene. Večji obseg vseh del poteka pod prometom in za izvedbo del bo treba izvesti več različnih faz ureditve prometa, za katere mora izvajalec pridobiti ustrezna soglasja upravljalcev cest,” je pojasnil in dodal, da vsaka nastala sprememba pomeni večjo oviro tudi za izvajanje del.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.