Slovenija
81110 ogledov

Delavca Darsa na odstavnem pasu zbil tovornjak

Darjan Kapelj, vzdrževalec pri Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars). Dars
Razlog prometne nesreče je bil preutrujenost voznika tovornega vozila.

Darjan Kapelj, vzdrževalec pri Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars) je povedal svojo zgodbo izpred desetih let, ko ga je med opravljanjem dela na odstavnem pasu zbil tovornjak. Zdravniki so mu napovedali 10-odstotno možnost preživetja. Darjan je s svojo borbenostjo preživel in se uspešno rehabilitiral, ob mednarodnem dnevu vzdrževanja cest pa je vse voznike pozval k pozorni vožnji na območju delovnih zapor.

16. 7. 2012 je Darjana Kaplja med opravljanjem dela na odstavnem pasu podrl tovornjak. Razlog prometne nesreče je bil preutrujenost voznika tovornega vozila. "Zbudil sem se po treh tednih umetne kome v Kliničnem centru v Ljubljani. Rehabilitacija se je nadaljevala točno 900 dni v URI Soča. Kljub temu, da dajemo zelo velik poudarek na varnost v prometu, tudi med vzdrževalci, pride kdaj do neljubih dogodkov. Apeliram na vas, ko se vozite skozi delovno zaporo, da ste še posebej pozorni na delavce, ki opravljajo vzdrževalna dela v delovni zapori," pravi Kapelj.

Zaradi praznikov je pričakovan povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški in iz smeri Italije proti Ljubljani in naprej proti Madžarski. Cesta Litija-Zagorje bo pri Šklendrovcu zaprta danes do 13.30. Pripravljalna dela v obe smeri potekajo na gorenjski avtocesti med galerijo Moste in Podtaborom ter na dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem. Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Strogo prepovedano!

Dars na družbenih omrežjih stalno objavlja posnetke, s katerim opozarja na nevarnost ustavljanja na odstavnem pasu ali v odstavni niši. Poleg tega izpostavljajo, da je počitek ali sprehajanje na odstavnem pasu strogo prepovedano, kot tudi nevarno, saj odstavni pas služi samo za ustavljanje v sili.

Opozarjajo tudi, da je ustavljanje na pasu za počasna vozila še bolj nevarno, saj obstaja večja možnost, da lahko pride do naleta. 

Bodite odgovorni vozniki

"Če se morate ustaviti, vklopite utripalke, oblecite odsevni jopič in postavite varnostni trikotnik," še sporočajo pri Darsu. "Nato se takoj umaknite za varnostno ograjo."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 7
  • diego67 01:24 09.april 2023.

    In zdaj so pred prazniki začeli,,remont,, avtoceste MB Šentilj pri Dobrenju smer Maribor!!?? Zakaj že??? Ker ne bodo kolone??? Idioti!🤬

  • Zvono 20:54 08.april 2023.

    Pisunček G. P., naslednjič v naslovu dodaj "Zgodba iz arhiva izpred 10. let".

  • f4d96d516c2a19a64eb5bbd3583364a1023832f0 11:55 08.april 2023.

    Saj niste resni. Objavljate 10 let stare štorije.