Slovenija
16 ogledov

Delavcem so popustile zavore

Konstruktor Nino Verdnik
Konstruktor VGR. Pomočnik direktorja se je zaklenil pred delavci. Agonija za stečaj se nadaljuje.

Konstruktorjevim delavcem je prekipelo. "Pridite in povejte, kaj zdaj," so včeraj trkali po zaprtih vratih pomočnika direktorja, ki se je zaklenil v pisarno. Od vodstva so zahtevali odgovore, zakaj so ponovno preprečili stečaj podjetja, čeprav jim je direktor Samo Majcenovič zagotovil, da če ne bo denarja za plače, stečaj bo. "Delavcem popuščajo živci. Nekateri so na robu," je pojasnila Breda Črnčec, sindikalna predstavnica.

Pripravlja novi ugovor

Ker je podjetje poslalo nov, za en odstotek ugodnejši načrt prestrukturiranja, je Okrožno sodišče v Mariboru dan pred narokom za ugovor prisilne poravnave preklicalo obravnavo. S sodišča so nam zagotovili, da je nadaljnji postopek v rokah upnikov in upravitelja. "Imajo 15 dni časa, da vložijo pritožbo na sklep," so pojasnili na okrožnem sodišču.

Matjaž Polenčič je povedal, da že pripravlja nov ugovor zoper vodenje prisilne poravnave. Črnčeceva pa je dodala, da bodo pritisnili tudi na jamstveni sklad, da jim pomagajo pri uvedbi stečaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.