Slovenija
27 ogledov

"Kdo bo še verjel obljubam?"

Konstruktor
1/10
Nino Verdnik
Delavci Konstruktorja pripravili protestni shod. Obljubam ne verjamejo več.

Ob 8.uri zjutraj so se pred upravno stavbo Konstruktorja v Mariboru zbrali delavci, ki že od maja niso dobili plače. Okoli 250 zaposlenih stavka že od 13. julija. "Vedno manj delavcev prihaja. Nimajo niti več za avtobusno karto, nekatere so že izselili iz stanovanja. Nihče si ne zna predstavljati kako je, če že štiri mesece niso dobil plače," je pojasnil Mladen Kutnjak, prvi sindikalist v Konstruktorju. Delavci so pojasnili, da so obupani ter da ne verjamejo več obljubam vodstva podjetja, da bodo plače in novo delo.

Nekaj čez 8. uro so dočakali tudi direktorja Sama Majcenoviča. "Če ne bo za plače, je 5. oktobra narok na sodišču in bo stečaj," je na novinarsko vprašanje, če bodo plače, pojasnil Majcenovič. Po tem, ko je direktor stopil med delavce, jim je pojasnjeval, da razume, da je težko in da se bo za obstoj podjetja trudil do konca. "Kdo bo še pa delal in verjel obljubam, če pa že od maja ni dobil plače? Nimamo niti materiala, še manj pa volje" so se spraševali obubožani delavci pred upravo.

Podjetje, ki je v prisilni poravnavi, sedaj čaka na 5.oktober, ko je Okrožno sodišče Maribor razpisalo narok, kjer prisilni upravitelj Matjaž Polenčič predlaga stečaj podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.