Slovenija
25934 ogledov

Delež pozitivnih testov močno poskočil

mestni utrip Saša Despot
Po dveh zaporednih sredah, ko smo v primerjavi s tednom prej beležili padec števila primerov, so številke spet poskočile.

Včeraj je bilo opravljenih 3937 testov PCR, s katerimi so potrdili 918 novih primerov okužb. Opravljenih je bilo tudi 34.314 hitrih testov. Delež pozitivnih testov PCR znaša 23,3 odstotka.

V primerjavi s prejšnjim tednom smo včeraj tako zabeležili 23,4-odstotno rast novih primerov. Če primerjamo samo delež pozitivnih testov PCR, je ta včeraj za dobrih 35 odstotkov višji kot prejšnji teden.

Prejšnjo sredo so s 4325 testi PCR potrdili 744 novih primerov okužb. Delež pozitivnih testov je znašal 17,2 odstotka. Prejšnja sreda je bila druga zaporedna, ko je delež pozitivnih testov v primerjavi s tednom pred tem padel. Prejšnjo sredo je bilo opravljenih 26503 hitrih testov.

Včeraj je bilo potrjenih tudi več novih primerov okužb kot pred štirinajstimi dnevi.

Število aktivnih primerov se je po podatkih Sledilnika rahlo povečalo in trenutno znaša 9304. Sedemdnevno povprečje novih primerov po novem znaša 636,7. 

Ko primerjamo podatke s prejšnjim tednom, moramo imeti v mislih tudi dejstvo, da je bil v torek praznik, zaradi česar je bilo opravljenih manj testiranj.

Pet regij že rumenih

Vlada je na sredini seji sprejela nove pomembne odločitve. Skladno z načrtom sproščanja ukrepov se ponovno sproščajo dejavnosti v skladu z načrtom sproščanja ukrepov. V vseh statističnih regijah se pod pogojem testa dovoljujejo nezdravstvene svetovalne in terapevtske storitve in storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja in usposabljanja. 

Pet regij je po novem rumenih. V pomurski, koroški, osrednjeslovenski, goriški in obalno-kraški regiji lahko v nastanitvenih obratih po novem stežejo tudi v notranjosti gostinskih obratov, spremenjeno je tudi največje dovoljenjo število oseb v zaprtjih javnih prostorih, kjer se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • Mesija_se_vraca 20:54 29.april 2021.

    Odfukajte se, gnide gestapovske laž nive. Ste spet priredili nekaj za nadaljevanje terorja. Krvavo boste plačali za ta genocid.

  • bogdan76 18:36 29.april 2021.

    zdravnik Petrovc z mrzlim govorom sigurno ni okužil nobenega.

  • mph 18:03 29.april 2021.

    Je po eksodosu teden nazaj kdo pričakoval kaj drugega? Teden po prvomajskih pa bo se ciklus ponovil, morda še v hujši obliki.