Slovenija
81152 ogledov

DeSUS presenetil z izjavo

Aleksandra Pivec in Tomaž Gantar Bobo
Zapisali so, da je ministrica v zadnjem času deležna manipulacij ter nečloveških medijskih in političnih pritiskov.

V DeSUS-u je očitno spet vroče, tokrat so na medije naslovili izjavo, v kateri skušajo skorajda relativizirati afere predsednice stranke Aleksandre Pivec, podpisani pa so kot "Sedež stranke DeSUS". 

Kot so zapisali, jih žalosti, da na poziv ministrice, da je "izjemno zaskrbljena glede informacij iz medijev o hudih kriminalnih dogajanjih, ki so se dogajala v družbi Slovenski državni gozdovi, ni bilo tako nobenega medijskega odziva". Zato upajo, da se bo od danes naprej "z enakimi merili in enako vnemo pričelo z raziskovanjem vseh velikih primerov večmilijonskega oškodovanja državnega premoženja". Dodali so, da bodo v stranki v postopku sodelovali in da bo le z zaključkom "celovitega in strokovno neodvisnega postopka najbrž konec z manipulacijami ter nečloveškimi medijskimi in političnimi pritiski, ki jih je v zadnjem obdobju deležna dr. Aleksandra Pivec".

V nadaljevanju objavljamo celotno izjavo:

V stranki DeSUS se preko svojega delovanja v politiki, ob uresničevanju programskih ciljev, zavzemamo za razčiščevanje kaznivih dejanj, s katerimi je bilo oškodovano državno premoženje. Le tako je možno povrniti zaupanje v politiko.

Zelo nas žalosti, da na javni poziv ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec, da je izjemno zaskrbljena glede informacij iz medijev o hudih kriminalnih dogajanjih, ki so se dogajala v družbi Slovenski državni gozdovi d. o. o. , ni bilo tako nobenega medijskega odziva. Kot resorna ministrica je javno pozvala pristojne državne organe (Kriminalistično policijo, NPU, Državno tožilstvo in Računsko sodišče), da čim prej raziščejo očitana se kazniva dejanja in tako zaščiti interes Republike Slovenije pred morebitnim več deset milijonskim oškodovanjem državnega premoženja. Na njen poziv se ni odzval noben resen slovenski medij.

Zato upamo, da je danes velik dan. Dan odkar se bo z enakimi merili in enako vnemo pričelo z raziskovanjem vseh velikih primerov več milijonskega oškodovanja državnega premoženja. Primerov, kot so Slovenski državni gozdovi, bančne luknje, Stožice, TEŠ in ostali, preko katerih smo bili državljani Republike Slovenije oškodovani za več 100 milijonov evrov.

V stranki DeSUS absolutno podpiramo pričetek postopka Komisije za preprečevanje korupcije RS, v katerem bomo maksimalno konstruktivno sodelovali. Le tako se bo celovito raziskalo vsa dejstva glede ministričinega obiska Krasa in njene nočitve v Izoli. Primerov, ki sta že en mesec glavna medijska tema v Sloveniji. Z zaključkom celovitega in strokovno neodvisnega postopka bo najbrž konec z manipulacijami ter nečloveškimi medijskimi in političnimi pritiski, ki jih je v zadnjem obdobju deležna dr. Aleksandra Pivec.

Lep pozdrav,
Sedež stranke DeSUS

Aleksandra Pivec konec seje Slovenija Pivčeva izgubila: 33 za nezaupnico, le 19 proti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 40
  • Avatar Miro Per
    Miro Per 19:26 30.avgust 2020.

    Ja,Juršev klan, najprej ste zamešali....zdaj se pa posipate s pepelom

  • silvester1 16:52 29.avgust 2020.

    ja.sedaj je pa gantarja in juršo skoraj že spravila iz stranke.kar tako naprej Pivčeva.janši pa predlagaj da odstavi gantarja-takoj

  • lucrecia_vesna 10:08 29.avgust 2020.

    Ne isiljuj aleksandra pivc. V VLADI STE NAM DOLZNI DOSTI MILJONOV OD MOJIH DELNIC MERCATA, KI MI JIH SE DO DANES NISTE VRNILI. TAKO DA PREDEN KAJ KOLI TUKAJ LEPO PAKIRATE VAM JAZ POVEM, DA DOLG MOJIH DELNIC MERCATA SE ...prikaži več NI ZAPRT SAJ MI SE DO DANES NISTE IZPLACALI KAR STE MI UKRADLI.