Slovenija
19299 ogledov

Dež, dež. Kako bo pa za vikend?

dežnik Shutterstock
Medtem ko vremenoslovci svarijo pred vremenom v prvi polovici tedna, se oziramo že proti vikendu. Bo kaj bolje?

Po današnjem oblačnem in deževnem dnevu bo tudi torek oblačen s padavinami, ki pa bodo v noči na sredo povsod ponehale, napovedujejo vremenoslovci na Arsu. Temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem do 20 stopinj C.

Od danes poopoldne do jutri zvečer bo v severovzhodni Sloveniji padlo še 15 do 30, drugod pa od 30 do okoli 60 litrov dežja na kvadratni meter.

"V sredo bo povečini sončno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter, na severnem Primorskem in Notranjskem se bodo začeli nabirati oblaki. V četrtek bo tam pričelo rahlo deževati, drugod bo še prevladovalo povečini sončno vreme. Pihal bo jugozahodni veter," se optimistično glasi napoved za nadaljevanje tedna.

Dež Vreme Slovenija Za del države razglašen oranžni alarm, možne žrtve in gmotna škoda

5- do 10-dnevna napoved  

A že v petek nas bo po napovedih vremenoslovcev dosegla hladna vremenska fronta, nato bo nad Alpami nastalo ciklonsko območje. V začetku prihodnjega tedna bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad severnim Atlantikom.

"V petek bo hladna fronta prinesla ohladitev in padavine. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo deževna tudi sobota. Verjetnost za padavine je povečana tudi v nedeljo in ponedeljek, nato se bo zmanjšala. Najvišje dnevne temperature bodo večinoma od 15 do 20 stopinj Celzija," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme: Radarska slika padavin Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.