Slovenija
46 ogledov

Dež, sneg, nato vdor polarnega zraka

Sneg Profimedias
Pooblačilo in nekoliko otoplilo, jutri že lahko dežuje, v noči na torek in v torek zjutraj pa bo snežilo tudi po nižinah. Nato bo spet bolj suho, prihodnji konec tedna pa bo zaradi polarnega zraka spet bolj mrzel.

Vremenoslovci za ponoči napovedujejo sprva še precej jasno vreme, proti jutru pa se bo v jugozahodni in južni Sloveniji pričelo oblačiti. "Po nekaterih nižinah severne in vzhodne Slovenije bo zjutraj nastala megla," pravijo pri Agenciji za okolje. "Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -8, ob obali malo nad 0 stopinj Celzija."

Jutri se bo v jugozahodni in južni Sloveniji postopno pooblačilo, drugod bo večji del dneva še delno jasno. Proti večeru bo oblačnost naraščala tudi drugod po državi, ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo pričelo rahlo deževati. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V noči na torek sneg

"V noči na torek in v torek zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji padavine, tudi po nižinah večinoma kot sneg," napovedujejo pri Arso. "V torek se bo postopno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V sredo bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno. "

Od četrtka do torka kaže na suho, deloma sončno in hladno vreme. "Najhladneje bo v petek in soboto," še pravijo pri Arso. "S severa nas bo dosegel mrzel polarni zrak in bodo dnevne temperature marsikje ostale pod ledišče."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zdrej 22:17 02.januar 2017.

    zdaj ste me pa zmedli. Sneg do nižin ali po nižinah. Če bi bilo prvo, vem, da se ni treba ničesar bat, ker snega enostavno ne bo. Če pa je drugo, pa nimam pojma kaj bo "VREME V ZAČETKU ELTA" (nadnaslov).

  • Avatar praufo
    praufo 10:43 02.januar 2017.

    skrajni čas, tole je pa res totalno dolgočasno vreme ... cel mesec eno in isto, mogoče kakšna stopinja gor al dol... vreme se mora spreminjat padavine sonce, in spet padavine ... če ne je kar mučno