Slovenija
21686 ogledov

Dež, veter, nevihte - vsak del Slovenije bo dobil svoje

Vreme dež Epa
Padavine bodo prek dneva zajele vso državo. Ponekod bo šlo za velike količine. Obstaja verjetnost nastanka krajevnih neurij, svoje bo dodal še močan veter.

Vremenska napoved za današnji dan je zelo neugodna. Potem ko so se ponoči v zahodni polovici države že razbesnele posamezne nevihte, se je zjutraj po zjasnitvi marsikje videl celo vzhod sonca. A z jugozahodnim vetrom se nad Slovenijo od zahoda že širi obsežen padavinski pas. 

Posledice ujme v Goriških Brdih Foto Slovenija Burno vreme zbičalo zahod države

Danes bo na vzhodu sprva še delno jasno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, pravi napoved agencije za okolje. Čez dan se bodo padavine in nevihte od zahoda postopno širile proti vzhodu. Možna bodo krajevna neurja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26, ob morju in na vzhodu do 29 stopinj Celzija.

Aktualna radarska slika padavin Arsa

Agencija je za današnji dan izdala tudi oranžni alarm. Čeprav je vsa Slovenija obarvana v oranžno, pa so nevarnosti različne glede na to, v katerem delu prebivate. Tako celotnemu zahodnemu delu države pretijo predvsem velike količine padavin, ki lahko zelo hitro napolnijo hudourniške struge. Po napovedih vremenoslovcev bi lahko na kvadratni meter padlo tudi več kot 100 litrov dežja. 

Jugozahodni del države bo ogrožal močan veter. Posodobljena napoved pa pravi, da za vso državo velja oranžni alarm zaradi možnosti pojava neviht. 

 

Ponedeljek še moker, nato ...

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, delno se bo razjasnilo. Jutri čez dan se bo od juga spet pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 18 do 22, na Goriškem in ob morju do 25 stopinj.

V torek dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. V sredo bo sončno, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. V naslednjih dneh se bo ozračje spet postopno ogrelo, prvi obeti za naslednji vikend so ugodni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.