Slovenija
21 ogledov

Do samostojnosti s podpisi?

Podpise bodo oddali jutri, pravi Dušan Skerbiš (v družbi Barice Kraljevski). (Fo Žurnal24 main
Ustanavljanje občine. Mirnčani zbirajo podpise, da bi dobili svojo občino.
Predstavitev stališč

Novinarska konferenca. Stališča prebivalcev KS Ankaran in Mirna ter Občine Sveti Jurij ob Ščavnici bodo predstavili na jutrišnji novinarski konferenci v Ljubljani. Sledila bo predaja podpisov prebivalcev in prebivalk Mirne ter Ankarana vladi, državnemu zboru in ustavnemu sodišču.

V Krajevni skupnosti (KS) Mirna so kot odraz nezadovoljstva pri potrjevanju referendumske odločitve o ustanovitvi občine Mirna začeli zbirati podpise. V samo enem dnevu so jih zbrali od polovice volilnih upravičencev. Podpisi so namenjeni vladi, državnemu zboru in ustavnemu sodišču.

Mirnčani pozivajo vlado, naj zagotovi, da predlog zakona o lokalni samoupravi ne bo vplival na postopek ustanavljanja občine Mirna. Od državnega zbora zahtevajo takojšen sklic izredne seje in skrajšan postopek obravnave predlogov zakona o ustanovitvi novih občin. Ustavno sodišče pa prosijo za absolutno prednostno obravnavo ustavne pritožbe.

Referendumi
S podpisi, ki jih bodo naslovnikom predali jutri, želijo jasno povedati, da so

Referendumska odločitev je tista, ki nas 
vodi k občini Mirna.
Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna

nezadovoljni s trenutnim dogajanjem. “Če se referenduma ne spoštuje in ne upošteva, ne vem, ali bomo Mirnčani sploh lahko še šli na kakšen referendum in verjeli, da bo naša volja upoštevana, če že te jasno izražene referendumske volje o občini Mirna državni zbor ne upošteva,” je izpostavil Dušan Skerbiš, koordinator odborov za ustanovitev občine Mirna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.