Slovenija
62 ogledov

Dobili plače, stavke ne bo

denarnica z evri Shutterstock
Zaposleni v Kogradu IGEM so prejeli plače za februar, zato stavke ne bo. Podjetje ima likvidnostne težave in blokirane račune pri nekaterih bankah, a dovolj dogovorjenega dela.

Tristo zaposlenih v koroškem gradbenem podjetju Kograd IGEM iz Šentjanža pri Dravogradu je prejelo plače za februar, pravijo v podjetju. Zaposleni so minuli mesec plače dobili z zamudo, zato so v primeru, da plač tokrat ne bi dobili do ponedeljka, napovedali stavko. Stavke torej ne bo.

Dela dovolj, ni pa sredstev za izvedbo

Kograd IGEM ima že več kot tri tedne blokirane račune pri nekaterih bankah, ne pa pri vseh. Manjka jim za okoli 3,5 milijona evrov obratnih sredstev, ki pa jih zaradi zaostrenih razmer na trgu po propadu številnih gradbenih podjetij ne morejo dobiti od bank, je v ponedeljek povedal direktor Kograda Oto Brglez. Banke in dobavitelji zaostrujejo pogoje sodelovanja, ne glede na to, da ima podjetje dogovorjenega dovolj dela, a potrebuje sredstva za izvedbo dogovorjenih projektov.

Brglez, ki sicer odhaja za prokurista v celjsko gradbeno podjetje CMC, ni naklonjen stečaju ali prisilni poravnavi Kograda. Pravi, da podjetje ni preveč zadolženo ter ima tako znanje kot delo. Družba je sicer lansko poslovno leto sklenila z okoli milijon evrov izgube.

Komentarjev 1
  • Fulmmer 14:59 16.marec 2012.

    Matr, kmalu bo treba v kolektivne pogodbe dat člen, da je zadnji delovni dan stavka, za vsak slučaj....