Slovenija
1033 ogledov

Dobili smo novega pravosodnega ministra

Marjan Dikaučič Anže Petkovšek Kandidat za ministra za pravosodje Marjan Dikaučič.
Poslanci so s 44 glasovi za in 41 proti potrdili Marjana Dikaučiča za pravosodnega ministra.

Kot je Marjan Dikaučič dejal po potrditvi, se zaveda podeljene odgovornosti. "Zdaj se začne resno delo, še nocoj," je dejal minister, ki bo na tej funkciji zamenjal Lilijano Kozlovič. Dikaučič je že zaprisegel kot novi minister.

Primopredaja med Dikaučičem in njegovo predhodnico Kozlovičevo bo predvidoma jutri dopoldne.

Razpravo o imenovanju Dikaučiča je sicer več opozicijskih poslancev izkoristilo za kritiko njegovega pomanjkanja delovnih izkušenj. Poslanci SDS in SMC pa so ponovno izpostavili oceno, da je Dikaučič primeren za vodenje pravosodnega resorja.

Predstavil prioritete

Minister je v izjavi za medije v DZ po glasovanju povedal, da se zaveda, da je do konca mandata še manj kot eno leto in da je program dela v precejšnji meri že določen s predsedovanjem Slovenije Svetu EU.

V svojem mandatu se bo sicer zavzemal predvsem za zaščito oz. spoštovanje človekovih pravic, prav tako pa bo nadaljeval s pripravo zakonodaje za uresničitev koalicijskih zavez. Izpostavil je prenovo insolvenčne zakonodaje, zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in zakonodajo, s katero bi uresničili odločbe ustavnega sodišča.

Opozicijske očitke o povezavah s slamnatimi podjetji je Dikaučič ponovno zavrnil. "Žalosti me, da je politična kultura določenih oseb takšna, da želijo na vsak način diskreditirati osebo, ki je pripravljena odgovorno opravljati svoje delo," je dejal.

Marjan Dikaučič Slovenija Prvo oviro kandidat za ministra uspešno prestal

dezurni@zurnal24.si
 

 
Komentarjev 2
  • JZekspert 14:11 16.junij 2021.

    Likvidator podjetij Diki, kakšna čast za našo malo državo, a gre Slovenija v stečaj po hitrem postopku in rabimo ''našega'' človeka, ki zna razprodajati? Jep, tako je videti... zahvaljujoč korona-fašistom in vsem ljudem, ki to že ves čas pasivno opazujejo, ...prikaži več betončki, kot je npr. MS, pa še vse logične nesmisle iz dna srca verjamejo...

  • marialorca 20:07 15.junij 2021.

    NELDO TUKAJ NI RESEN *****"Zdaj se začne resno delo, še nocoj," je dejal minister ***** Primopredaja med Dikaučičem in njegovo predhodnico Kozlovičevo bo predvidoma jutri dopoldne. ***** ZOPET VODA NA MLINU IJJ.