Slovenija
28 ogledov

Dobrodelna akcija za tri otroke, ki so ostali brez mame

Nesrečna 31-letna ženska, ki jo je v petek pokončal njen nasilni mož, je za seboj pustila tri majhne otroke. Na celjskem zbirajo pomoč zanje.

Humanitarno društvo Enostavno pomagam organizira dobrodelno stojnico, na kateri zbirajo stvari za otroke, ki so v petek izgubili mamo v družinski tragediji v Celju. Kot smo že poročali, njen 33-letni mož in oče njenih otrok, jo je v osebnem avtomobilu zadavil, truplo pa sta odkrila policista med redno prometno kontrolo. 31-letnica je za seboj pustila tri fantke, stare 2, 4 in 6 let; trenutno so v oskrbi svojih starih staršev po mamini strani.

Na dobrodelni stojnici zbirajo oblačila za fantke v omenjeni starosti, otroško obutev velikosti od 21 do 26, otroške pleničke velikosti 5, vlažilne robčke in negovalne kreme, šampone in mila ter igrače, knjige in šolske potrebščine. "Vsega, kar bodo ljudje prinesli, bomo veseli," pove Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.

Stojnica je danes in jutri postavljena pri nakupovalnem središču Planet Tuš v Celju, stvari lahko ljudje prinesejo tudi v prostore celjskih gasilcev. "Razmišljamo, da bi za namen zbiranja pomoči za tri otroke odprli tudi račun, vendar za to potrebujemo privoljenje skrbnikov otrok. Glede na to, da so imeli včeraj pogreb, jih včeraj nismo želeli obremenjevati," še dodaja Ninić. 

Komentarjev 9
  • miho 14:37 17.februar 2015.

    A pri starih starših so? Ok, to je pa ok. Sem mislil, da jih ima oče.

  • valerijakregar 13:43 17.februar 2015.

    se strinjam s teboj.a ne morem preko dejstvai, da je tej ubogi mamici inštitut pravne države odvzel celo to, najmanjšo možno mero osebne zaščite !in če država najde denar za Sajfe, ga upravičeno, v veliko večji meri ...prikaži veči pričakujem od nje za vzdrževanje teh sirot do njih polnoletnosti.PSIHOPATU SO PRIŽGALI ZELENO LUČ !

  • wingspan15 13:02 17.februar 2015.

    prepoved približevanja še nobenega nasilneža ni ustavila. Ukrep je namenjen predvsem sam sebi, ne pa zaščiti žrtev. Zaradi takih plastičnih zakonov, ki so sami sebi namen, večina žrtev nikoli ne prijavi nasilja, saj jih naša zakonodaja in strokovne službe niso ...prikaži več sposobne zašćititi. Rezultat vsega skupaj pa je znan. Mamica treh otročkov ni bila prva žrtev morilca. Žal pa se iz tega naši vrli parlamentarci niso ničesar naučili.