Slovenija
2448 ogledov

Dodatno plačilo pedagoškim delavcem še ni dorečeno

Branimir Štrukelj Saša Despot
Od ministrstva za izobraževanje je šolski sindikat Sviz dobil zagotovilo, da bodo šole in vrtci v ponedeljek ustrezno pripravljeni na sprejem otrok.

V izjavi po sestanku z ministrico Simono Kustec je generalni tajnik Sviza Branimir Štrukelj poudaril, da še ni dorečeno dodatno plačilo pedagoškim delavcem, o čemer se bodo pogovorili v petek.

Na današnjem sestanku so razpravljali o ponovnem odpiranju šol in vrtcev ter vračanju otrok in zaposlenih v vzgojno-izobraževalne ustanove. Sviz je imel nekaj pomembnih dilem, na katere so želeli odgovore. "Te dileme smo izpostavili že v petek. Ker pa je zmanjkalo časa, naj bi odgovore pisno dobili jutri. Pa vendar smo dobili zagotovila, da bodo stvari stekle."

Gre za vprašanja v zvezi z možnostjo pomanjkanja kadra oz. preobremenitev tako učiteljev kot tudi vzgojiteljic v vrtcu, pa tudi z zagotavljanjem ustreznih prostorov glede na predvideno delitev skupin v vrtcih. Iz vrtcev je sindikat po Štrukljevih navedbah dobil številna opozorila, da bo to zelo težko oz. celo nemogoče izvesti na način, da bi zdravstvena priporočila ob tem upoštevali.

šolske torbe šola otroci Slovenija Mislite, da se 9-letnik lahko šola doma sam brez staršev? Tako odgovarja stroka!

Kako bo ovrednoteno dodatno delo?

"Pričakujemo odgovor ministrstva, kako bo dodatno delo vrednoteno pri učiteljih in vzgojiteljicah ter drugih zaposlenih v vrtcih. O tem se moramo dokončno dogovoriti v petek, da potem seznanimo naše članstvo pred ponedeljkovo otvoritvijo dela," je dejal Štrukelj.

Ob tem je zagotovil, da bodo učitelji in vzgojitelji storili vse, kar je v njihovi moči, da bo delo potekalo kakovostno. Opozoril je namreč, da je delež staršev, ki se je odločil za vrnitev otrok v vrtce, presenetljivo velik, kar da po eni strani izraža stisko staršev, ki verjetno že delajo, na drugi strani pa tudi izjemno visoko zaupanje v slovenske javne vrtce in šole.

Ministrstvo za izobraževanje je medtem po današnjem sestanku v izjavi za javnost zapisalo, da se v času epidemije covida-19 delovna zakonodaja tudi za zaposlene v vzgoji in izobraževanji ni spreminjala, prav tako ne šolska zakonodaja, ki ureja organizacijo dela.

Osnovna šola Dilema? Slovenija To izjavo bodo morali podpisati starši

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • Avatar Sinberella
    Sinberella 01:22 14.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 21:00 13.maj 2020.

    no, samo tega zdraharja še je manjkalo. po 5 letih je splezal iz mišje luknje z edinim namenom, da poskuša organizirati štrajk. normalno, da je politično motivirano a glede na to, da so šolniki izobraženi ljudje upam, da so toliko ...prikaži večo etični in ga pravočasno opozorijo, naj jih neha zlorabljati. mene bi bilo sram, da bi po 2 mesecih počitnic zahteval neke dodatke, medtem ko so nekatere panoge dobesedno na tleh. skrajno neokusno.

  • Petea 20:38 13.maj 2020.

    Se strinjam s predhodniki!