Slovenija
4894 ogledov

Dohodnino bodo letos vračali prej

Denar
Finančna uprava RS bo letos preplačano dohodnino vračala prej, a le pod enim pogojem.

Trinajst dni pred zakonsko določenim rokom bodo lahko posamezniki, ki jim mora država vrniti preplačano dohodnino, prejeli denar na svoj tekoči račun. A to bo veljalo le za tiste, ki bodo olajšavo za vzdrževane družinske člane uveljavljali preko eDavkov. 

Zavezanci lahko do 5. februarja, ko se izteče rok za oddajo vloge za vzdrževane družinske člane, vlogo oddajo preko mobilne ali spletne aplikacije eDavki. Seveda je možna tudi oddaja na papirnatih obrazcih, a sta prvi dve možnosti enostavnejši in hitrejši. 

Furs pojasnjuje, da bodo uporabniki mobilne aplikacije eDavki lahko uporabili predizpolnjen obrazec z lanskimi podatki. Obrazec je že v veliki meri predizpolnjen z vgrajeno pomočjo in orodji za sprotno preverjanje. Pri takšni oddaji ni možnosti tipkarskih napak, ki nastanejo pri prenosu podatkov s papirnih obrazcev v informacijski sistem finančne uprave. 

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Slovenija Velikanska novost pri plačevanju davkov

Preko spletnih ali mobilnih eDavkov se dokumente lahko oddaja 24 ur na dan, 7 dni v tednu brez stroškov poštnine. Zavezanec ima na voljo vpogled v oddano vlogo. Poleg tega pa zavezanci, ki oddajo vlogo prek mobilne aplikacije ali spletnih eDavkov, sodelujejo v nagradni igri za električni skiro, električno kolo in 25.000 evrov, še sporoča finančna uprava. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.