Slovenija
2998 ogledov

Nagradna igra: Z računi do 25 tisočakov

slovenija 11.01.11 denar, placevanje z gotovino, euro, denarnica, foto: nik rova Nik Rovan
Z zbiranjem računov do lepih nagrad tudi prihodnje leto.

Finančna uprava RS (Furs) bo nagradno igro zbiranja računov, ki je pospremila uvedbo davčnih blagajn v začetku leta 2016, nadaljevala tudi prihodnje leto. Žrebanja bodo še vedno štirikrat letno na vsake tri mesece, nove pa so nagrade: ob glavni nagradi v višini 25.000 evrov bodo vsakič podelili še električna kolesa in skiroje.

Namen nagradne igre Vklopi razum, zahtevaj račun bo še naprej spodbujanje potrošnikov, da zahtevajo, vzamejo in preverijo račune, pravijo na Fursu. Sodelovati bo mogoče tako kot doslej, namreč prek mobilne ali spletne aplikacije. Ta ostaja nespremenjena.

V vsakem trimesečju bodo izžrebali po šest nagrad - tri električna kolesa in tri električne skiroje. Vsi udeleženci nagradne igre pa se bodo v vsakem žrebanju z zbranimi srečkami potegovali tudi za glavno nagrado v višini 25.000 evrov.

Dovoljenje za izvajanje taksi službe v MOL ima 331 prevoznikov. (Foto: Nik Rovan Slovenija Furs taksistu zapečatil vozila

En račun, ena srečka

V žrebanje se je mogoče uvrstiti z zbiranjem računov različnih izdajateljev (za 10 računov različnih izdajateljev pridobijo eno srečko), z zbiranjem računov mojstrov, ki opravljajo storitve na domu, kot tudi taksistov, vedeževalcev, frizerjev, odvetnikov, zobozdravnikov, veterinarjev, avtošol in podobnih ponudnikov (za vsak račun pridobijo eno srečko) ter z elektronskim poslovanjem s Fursom (srečka se oblikuje po izvajanju dejanj in aktivnosti na spletnem portalu eDavki, kmalu pa tudi na mobilni aplikaciji eDavki).

Za vsako izmed omenjenih treh možnosti bodo v vsakem krogu žrebanja podelili po eno električno kolo in en električen skiro. Poleg tega bodo vsakič združili srečke, ki se potegujejo za vse tri omenjene nagrade, med njimi pa izžrebali t. i. top srečko v višini 25.000 evrov.

Letos je v vsakem žrebanju še mogoče zadeti po 10.000 evrov. Tri žrebanja so že bila, zadnji krog zbiranja računov teče še do ponedeljka. Po podatkih Fursa so potrošniki letos do konca septembra preverili in poslali 2,2 milijona računov. Pri tem so vsaj enkrat preverili 28.718 izdajateljev računov, torej dobro polovico.

Z odzivom zadovoljni

Z odzivom potrošnikov so na Fursu zadovoljni. S tem se namreč pripomore k dvigu davčne kulture in zmanjševanju sive ekonomije. Kot pravijo, na ta način namreč pridobijo povratno informacijo o tem, kdo izdaja napačne račune in kakšne so nepravilnosti.

Denar, štetje denarja Slovenija Furs izrekel za 237 tisoč evrov glob

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • Avatar Leon
  Leon 14:34 26.december 2018.

  .......zbranimi srečkami potegovali tudi za glavno nagrado v višini 25.000 evrov. Koliko znaša plača direktorja DUTB ,ki so ga preiskovali vsa ta leta in na koncu je odšel domov v Skandinavijo . Kaj pa plačila ostalih v NLB ? Ne ...prikaži veče norčujte se iz ljudi ,ker to je lahko plaz, ki ga nihče več ne ustavi !

 • djdj 14:33 26.december 2018.

  V Sloveniji bi boljši slogan: vklopi razum, postani tajkun(to je tista zaščitena vrsta). ;)

 • evelux 14:06 26.december 2018.

  Ejejj slovencelni še vedno niste doumeli da se iz vas norčujejo in se igrajo z vašim denarjem ..... nagradna igra z davčnimi financami .... pa to počiš od smeha ...