Slovenija
1332 ogledov

Dolge čakalne dobe na mejnih prehodih

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod Profimedia
Na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško so tudi danes nekoliko podaljšane čakalne dobe. Vozniki za vstop v državo več kot dve uri čakajo na prehodih Dragonja in Sečovlje, na prehodih Obrežje, Gruškovje in Jelšane pa do dve uri. Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt.

Najdlje čakajo na prehodih Dragonja in Sečovlje

Kot kažejo podatki prometnoinformacijskega centra za državne ceste, je čakalna doba na mejnih prehodih Jelšane, Vinica, Sočerga, Rogatec, Sečovlje, Dobovec, Dragonja, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje. Vozniki osebnih vozil za vstop v državo najdlje čakajo na prehodih Dragonja in Sečovlje, več kot dve uri. Na teh prehodih je čakalna doba za izstop iz države do ene ure.

Na prehodu Obrežje je čakalna doba za osebna vozila za vstop od ene do dveh ur, za izstop pa do 30 minut. Avtobusi na tem prehodu za vstop čakajo tri ure. Na prehodu Gruškovje osebna vozila za vstop čakajo od ene do dveh ur, za izstop do 30 minut. Na cesti do prehoda je kolona vozil dolga en kilometer. Na prehodu Jelšane za vstop čakajo od ene do dveh ur in za izstop do ene ure.

Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt do preklica.

Štiri kilometre dolg zastoj

Pred predorom Karavanke je zastoj proti Avstriji trenutno dolg štiri kilometre. Za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Na avstrijski strani predora proti Sloveniji je kolona dolga pet kilometrov. Predor zaradi varnosti občasno zapirajo.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Kranj, je dotok vozil v zastoj pred Karavankami še vedno močan. Uvoz Hrušica za smer Avstrija je zaprt, priključek za smer Ljubljana pa ostaja v funkciji. Obstaja verjetnost, da bo zastoj aktualen tudi še v večernem času, ko se sprosti tovorni promet. Policisti bodo tovorna vozila takrat takoj izločali na vseh možnih počivališčih na gorenjski avtocesti.

Prvo počivališče bo najverjetneje že Lipce, zatem Radovljica, Voklo in Torovo. Ko bodo počivališča polna, bo tovorni promet v Vodicah preusmerjen v industrijsko cono v Komendi. V aktivnosti bo vključenih več patrulj, ki bodo tovorni promet sprostile, ko bodo ustvarjeni ustrezni pogoji za nadaljevanje vožnje, so sporočili iz policije in pozvali k upoštevanju ukrepov, ki se bodo sproti prilagajali stanju na cesti. Voznike prosijo, naj spremljajo prometne informacije in se pripravijo na zastoj ter glede na karakteristike svojega vozila in ceste morebiti uporabijo alternativne poti v smeri Avstrije.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.