Slovenija
18 ogledov

Dražba Mure v drugo uspela

Družba Mura in dve njeni hčerinski družbi sta že v stečajnem postopku, ena še ča Žurnal24 main
Družba Aha Moda je za 9,65 milijona evrov kupila večino Murinega stečajnega premoženja. Po besedah solastnice skupine Aha je bila odločitev zelo težka, a hkrati velik izziv.

Mojca Lukančič, solastnica skupine Aha, je po končani dražbi povedala, da je prevzem družbe, v kateri se je "akumulirano znanje gradilo iz leta 1925", izziv. Delali bodo v smeri, da bi Muro naredili konkurenčno ne samo na račun delovne sile. Po njenih besedah bo treba razmišljati, kako bodo dodajali to vrednost in zadržali 1.563 ljudi, kolikor jih dela v Muri danes.  "Dogovarjamo se o ohranitvi obstoječega števila zaposlenih vsaj za dobo petih let, srčno pa upam, da jih bo čim več in za dalj časa," je dejala Lukančičeva, ki pričakuje podporo zaposlenih, menedžmenta in tudi širše okolice. Načrtujejo okrepitve tako na področju dizajna kot marketinga, kjer si želijo "malo bolj agresivno zastaviti zgodbo".

Odleglo je vsem

Z izidom dražbe je zadovoljen tako direktor družbe Mura in partnerji Milan Mörec kot tudi predstavnik sindikata Mure in partnerjev Dužan Küplen. Po Küplenovih besedah je delavcem odleglo, saj so dobili skrbnega in odgovornega lastnika; upajo le, da bodo obljubljeno uresničili.

Stečajni upravitelj Branko Đorđević je prodajno ceno označil kot najvišjo, ki je bila dosežena pri stečaju v Sloveniji. V prodajnem paketu so bili družba Mura in partnerji, ki posluje pozitivno in predstavlja "zdravo jedro Mure", vključuje pa tudi družbo Mura EHm (Evropska hiša mode), zagrebško družbo Mura, trgovino in storitve, blagovni znamki Mura in e.mura, nepremičnine na matični lokaciji Plese v Murski Soboti, proizvodno, pomožno, informacijsko in drugo opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.