Slovenija
57 ogledov

Drevesa obžagali, ker jih 30 let niso

Obžagana drevesa Bralka
Dreves niso obžagali, da bi zaposleni lažje parkirali, pravi ravnatelj.

"Na dvorišču Dijaškega doma Tabor so kar dve soboti zapored pretirano obžagovali vsa drevesa. Gre za barbarsko dejanje in drevesa si bodo po tem težko opomogla," je zapisala bralka, ki nam je poslala fotografije dreves. Ravnatelj dijaškega doma Stanislav Bojan Zupet je odgovoril, da so drevesa res obžagali in da ni pomembno, ali občani mislijo, da so obžagali preveč, ker so za to delo najeli strokovnjaka, ki se na svoj posel spozna. Dodal je, da teh dreves niso obžagali več kot 30 let.

Razlog: varnost

Bralka je namignila, da naj bi drevesa obžagali zato, ker naj bi motila uslužbence dijaškega doma, ki pod temi drevesi parkirajo. Zupet je te namige zavrnil in dodal, da so ta drevesa tako kot platano pred dvema letoma obžagali, ker so bila nevarna za sprehajalce. Poleg tega po njegovih besedah na teh parkirnih prostorih ne parkirajo le zaposleni v dijaškem domu, ampak tudi študenti in obiskovalci, za njihovo varnost pa bo zdaj, kot je zagotovil, bolje poskrbljeno.

Komentarjev 1
  • bingo 21:59 04.november 2013.

    vsak je že kritik in stručko... enako so pri nas zagnali vik in krik okolje varstveniki zaradi 50 let starih in v večini gnilih kostanjev, ki so bili sanirani po močnejšem vetru ko je veja skoraj zadela mimovozeče vozilo. aleluja ...prikaži več ni bilo spodaj kakega sprehajalca ali bognedaj otroka... kostanji se po 2h letih spreminjajo v prave lepotce in zopet močna drevesa.odgovornost za morebitne poškodbe itd je od lastnika dreves oz parcel. delo opravljajo ljudje z izkušnjami. ta gospa bi bila ziher najbolj glasna če bi kakšna veja zadela koga.