Slovenija
4594 ogledov

Društvu Kengurujček odrekajo donacije

Dojenček
Zaradi Zavoda Kengurujčki jim donatorji niso več naklonjeni, saj jih zamenjujejo.

Invalidsko društvo Kengurujček ima zaradi Zavoda Kengurujčki, kjer naj bi prišlo do surovega ravnanja za otroci, o čemer so poročali vsi mediji, hude težave, saj ga zamenjujejo z njimi. 

"Naše Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije se namreč financira izključno s sredstvi donatorjev, sponzorjev, podpornih članov in občin po Sloveniji," pišejo v društvu. "Na podjetja oz. družbe, ki nam pomagajo uresničevati začrtane cilje za uspešno delovanje društva se obračamo s prošnjami za finančno oz. materialno pomoč, a nam zaradi imena donatorji niso več naklonjeni."

Društvo Kengurujček zamenjujejo z Zavodom Kengurujčki

Dodajajo, da so se v letu 2003 registrirali in letos praznujejo že 15. obletnico obstoja in uspešnega delovanja. 

zavod Kengurujčki Slovenija Primer Kengurujčki: Devet prijav na policijo, na nogah tudi Furs

Če bi Društvu Kengurujček radi namenili svoj čas, znanje in materialne dobrine jih lahko kontaktirajte na kengurujcekslovenije@gmail.com ali na 031 515 722. S finančno pomočjo jim lahko pomagate na bančnem računu odprtem pri Delavski hranilnici s številko SI56 6100 0001 5310 342.

"V našem društvu se družimo z otroci s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega prebavnega trakta ter starši oz. skrbniki, ki smo ustanovitelji društva," razlagajo pri Kengurujčku. "Slednji tudi skrbimo za čim bolj normalno bivanje naših otrok v domačem okolju in lepi Sloveniji. Z napredkom medicine in novimi operativnimi tehnikami preživi vedno več otrok s temi okvarami, prav tako se podaljšuje njihova življenjska doba. Trenutno je naša populacija otrok mlajša, razen otrok s chronovo boleznijo in ulceroznim kolitisom."

"Starši otrok v invalidskem društvu se borimo, da je našim otrokom s prirojenimi in pridobljenimi črevesnimi obolenji celotnega prebavnega trakta čim lažje prebroditi dolgotrajna bivanja v bolnišnicah in odsotnosti iz domačega okolja."
Društvo Kengurujček

Žalosti jih, da se v današnjem času dogaja kruto ravnanje z malčki, medtem ko se oni z njihovimi otroki borijo s krutostjo bolezni in napakami narave, na katere nimajo vpliva. "Vsekakor pa se trudimo, da bi bili otroci zaradi svoje bolezni čim manj prikrajšani, čimbolj srečni in zadovoljni," pišejo v društvu.

zavod Kengurujčki Zloraba otrok Slovenija Zasebni zavod Kengurujčki: Je sistem zatajil?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.