Slovenija
44 ogledov

Družina Nekrep ovadila Živčec Kalanovo

Družina Nekrep je kazensko ovadbo zoper Gordano Živčec Kalan napovedala konec ju Žurnal24 main
Odvetnik Nekrepovih je ovadil Gordano Živčec Kalan zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic.

Odvetnik Andrej Pitako je na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložil kazensko ovadbo proti predsednici Zdravniške zbornice Slovenije Gordani Živčec Kalan. Kot je povedal Pitako, je ovadbo zoper predsednico zbornice v imenu družine Nekrep vložil zaradi kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic.

Družina Nekrep je kazensko ovadbo zoper Gordano Živčec Kalan napovedala konec junija, kmalu po tistem, ko je večina v skupščini zdravniške zbornice zavrnila predlog za predčasno razrešitev Živčec Kalanove.

"Očitno obstaja siva masa zdravnikov ali vsaj njihovih izbranih predstavnikov, ki potrebujejo prav takšno zbornico, kot jo uteleša Gordana Živčec Kalan: brezvestno, koruptivno, protipravno, neetično, ki brezčutno leta in leta trpinči že tako nemočne svojce, ki so izgubili najljubše," je tedaj v pismu medijem zapisal oče Bora Nekrepa, ki je marca 2008 umrl zaradi neustreznega in prepoznega ukrepanja zdravnikov v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

"Poudarila bi, da za ovadbo ni nobene osnove. Vseskozi sem delovala v skladu z veljavnimi akti zbornice, ki imajo soglasje ministrstva za zdravje," pa pravi Živčec Kalanova, ki uradno z ovadbo še ni seznanjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.