Slovenija
13 ogledov

Družinski zakonik spet v ospredju

druzina protest Boštjan Tacol
Družinski zakonik. Ustavno sodišče nadaljuje razpravo glede ustavnih posledic morebitne zavrnitve zakonika na referendumu. Kdaj bodo sprejeli končno odločitev, še ni znano.

Ustavni sodniki danes nadaljujejo razpravo o tem, ali bi morebitna zavrnitev družinskega zakonika na referendumu povzročila neustavne posledice. To je za STA potrdil generalni sekretar Ustavnega sodišča Erik Kerševan, ki ni mogel napovedati, ali bo ustavno sodišče danes tudi že odločilo.

Če bodo odločili, da je referendum dopusten, se bo zbiranje podpisov nadaljevalo dan po objavi odločbe ustavnega sodišča v uradnem listu. Podpise za zahtevo za referendum so začeli zbirati na začetku septembra, že dva dneva po začetku zbiranja pa so morali zbiranje ustaviti. Do takrat je Civilna iniciativa za družino in pravice otrok zbrala 25 tisoč podpisov, za razpis referenduma pa jih je treba zbrati 40 tisoč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.