Slovenija
730 ogledov

Drži, Golob podpisal dokument glede svoje nagrade

Robert Golob epa
Preobrat glede obljubljene nagrade. V Gen-I so potrdili navedbe.

Po poročanju STA so v družbi Gen-I, ki jo je do novembra 2021 vodil zdajšnji premier Robert Golob, pojasnili, da je Golob že podpisal sporazum o tem, da se odpoveduje milijonu in pol nagrade. Gre za znesek, do katerega bi bil po pogodbi upravičen za izredno uspešnost poslovanja skupine Gen-I v letu 2021. 

Pred tem ni bilo uradno jasno, ali je Golob sporazum, s katerim bi se odpovedal nagradi, zares podpisal. V Gen-I so sicer za STA še povedali, da odzive ostalih članov uprave glede sporazuma še pričakujejo. Gre za Igorja Koprivnikarja in Dušana Pajna, ki bi jima pripadali nekoliko nižji zneski.

Na decembrski skupščini Gen-I, ki je v večinski lasti države, so sprejeli sklep, da se ves razpoložljivi denar porabi za blaženje posledic draginje, je poročalo Delo. Uradno je skupščina - na njej o višini zneska niso govorili - sprejela sklep, da se članom poslovodstva predloži v podpis omenjeni sporazum, da upravičenje do nagrade za izredno uspešnost poslovanja skupine Gen-I v letu 2021 ni nastalo, in letna nagrada za poslovno leto nekdanjemu vodstvu ne pripade.

Gibanje Svoboda: plača trikrat nižja

Golob je sicer zaradi polemik o nagradi že lani pri notarju overil obljubo, da bo njen celotni znesek podaril v dobrodelne namene.

V letu 2021 so Golobovi fiksni prejemki v Gen-I znašali nekaj manj kot 73.000 evrov, in ne 200.000, kot je poročalo Delo, pa so opozorili v Gibanju Svoboda. Mu je bila pa v tem letu izplačana tudi nagrada za leto 2020 v višini dobrih 105.000 evrov, so dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • mirror 10:00 05.februar 2023.

    Pri taki izgubi in škodi, ki jo je naredil nam in državi sploh ne bi smel pomisliti na nagrado, kvečjemu na svojo odgovornost.

  • mirror 22:03 04.februar 2023.

    Kakšna poslovna uspešnost? Poceni elektrika iz naših elektrarn je namenjena nam državljanom za cenejše življenje in našim podjetjem za boljšo konkurenčnost. Nikoli ni bila namenjena barantanju in preprodajanju po tujih trgih, kar je počel GEN-I s svojim vodstvom. Zaradi njegove ...prikaži več "poslovne uspešnosti" in nepremišljenega barantanja ter sklepanja škodljivih pogodb imamo danes najdražjo elektriko v Evropi. Upajmo, da bomo dočakali čas, ko bodo odgovorni za to gospodarsko škodo šli pred sodišče.

  • Toma 21:29 04.februar 2023.

    Vsi na počitnicah?