Slovenija
46069 ogledov

To se je zgodilo z Golobovo milijonsko nagrado

Robert Golob na koalicijskem vrhu Daniel Novaković/VladaRS/Flickr
Napovedoval je, da jo bo podaril v dobrodelne namene. A zgodil se je preobrat.

Že decembra smo poročali, da letos nagrad za uspešnost v družbi Gen-I ne bodo izplačevali. Skupščina je potrdila skupno stališče družbenikov po nujnem prizadevanju, da se vsa razpoložljiva sredstva energetskih družb primarno namenijo blaženju posledic draginje. Določila je vsebino sporazuma, iz katerega izhaja, da članom poslovodstva nagrada za izredno letno uspešnost za poslovno leto 2021 ne pripade.

Kot po neuradnih informacijah poroča Delo, je predsednik vlade Robert Golob sporazum, s katerim se je odpovedal milijonski nagradi za poslovno uspešnost, ki bi jo prejel kot nekdanji prvi mož družbe Gen-I, že podpisal. Napovedoval je sicer, da jo bo podaril v dobrodelne namene in v ta namen tudi overil dokument pri notarju. 

V Gen energiji, ki je solastnica Gen-I, so za Delo povedali, da je sklep skupščine še "v izvajanju", kar po navedbah časnika pomeni, da ga vsi še niso podpisali.

Predvidene nagrade poslovodstvu družbe za poslovanje s 70 milijoni evrov dobička leta 2021 so zaradi višine zneska povzročile nemalo razburjenja. Nagrada naj bi pripadla tako Golobu kot drugim trem članom uprave, in sicer Igorju Koprivnikarju, Danijelu Levičarju in Andreju Šajnu, ki pa bi jim izplačali nekoliko nižji znesek.

Robert Golob Slovenija Golob bo morda zelo razočaral humanitarne organizacije Robert Golob Slovenija Zmeda in preobrat z Golobovo milijonsko nagrado

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 66
  • jakec1575 18:50 04.februar 2023.

    v slovenske zeleznice smo dali veckrat po nekaj 100 mio pa so letos prvic v +. pa sđs kader masturbira na forumih.

  • francek 16:38 04.februar 2023.

    Kaj pa ostale nagrade, ki jih je pokasiral

  • lojs 14:58 04.februar 2023.

    populizen na višku, tip ve, da ga hvatajo in potem reče da pač ne bi vzel ... joj, a bomo zdaj padli v trans od te velikodušnosti ... kako je dober, ker ni vzel miljon pokradenega dnarja ... slovenček ki ...prikaži več to verjame, je glup do daske in bi mu moral vzel polovico prighodkov , davek na neumnost