Slovenija
72857 ogledov

Zmeda in preobrat z Golobovo milijonsko nagrado

Robert Golob Vlada RS
Za uspešno poslovanje GEN-I bi Golob moral približno milijon evrov nagrade, ki jo je že vnaprej podaril dobrodelnim organizacijam. Zdaj, kot kaže, te nagrade sploh ne bo.

Pri milijonski nagradi Robertu Golobu za vodenje družbe Gen-I v letu 2021 se zapleta, poročajo Finance. Nagrado naj bi na podlagi pogodbe o poslovodenju dobil, ko bi bilo na skupščini družbe potrjeno letno poročilo. Ker so bili poslovni rezultati rekordni, 70 milijonov evrov dobička, naj bi bila rekordna tudi nagrada. 

Finance poročajo, da je skupščina delničarjev (sta le dva) potekala že v torek, čeprav so jim uradno odgovorili le, da bo šele letos, vir iz Gen energije pa je dejal, da izplačil nagrad za leto 2021 ne bo. 

Gen-I: "Skupščina je bila"

Tudi v Gen-I so sedaj priznali, da je skupščina že potekala. "V zvezi z vprašanjem nagrad poslovodstva je skupščina potrdila skupno stališče družbenikov po nujnem prizadevanju, da se vsa razpoložljiva sredstva energetskih družb primarno namenijo blaženju posledic draginje, ter določila vsebino sporazuma namenjenega v predložitev poslovodstvu družbe, ki je mandat opravljalo do 17. novembra 2021, iz katerega izhaja, da članom poslovodstva nagrada za izredno letno uspešnost za poslovno leto 2021 ne pripade."

Očitno bodo torej Golobu in drugim članom poslovodstva predlagali v podpis sporazum, s katerim bi se nagradi odpovedali. Golob je sicer pri notarju že overil izjavo, s katero bi nagrado podaril več dobrodelnim organizacijam. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 53
  • jan631 16:39 24.december 2022.

    Model pridelal milijardno luknjo, katero bomo zaprli mi davkoplačevalci, sam pa bi milijonsko nagrado. Se še kdo sprašuje, zakaj nas vse države prehitevajo po levi in desni?

  • Janez Mušič 07:46 24.december 2022.

    ŽURNAL SPET LAŽETE. NAGRADA PRIPADA VAM, KOT NAJ LAŽNJIVI MEDIJ. MLADINA JE PA TAKOJ ZA VAMI... IDIOTI🤣🤣🤣🤣🤣🤣🇸🇮ZA SLOVENIJO

  • Boschtjan Zupanchich 07:14 24.december 2022.

    Ja, a so spoznali, da so preveč skopušli, da bi denar privoščili še komu drugemu ? !!! ?