Slovenija
207 ogledov

Dve leti zapora zaradi siljenja v prostitucijo

Nihad Kurtović Barbara Milavec
Zvodniki v Rexu. Zvodniški zakonski par iz Kopra je dobil dve leti zapora, tožilstvo z razsodbo nezadovoljno.

"Tožilstvo se bo pritožilo," je danes po razsodbi okrožnega sodišča napovedal državni tožilec Jože Levašič. 46-letno Gordano Kurtović, ki jo je z 48-letnim soprogom Nihadom in 30-letnim Renatom Perušem, nekdanjim policistom, doletela policijska ovadba zaradi zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi, je namreč sodišče obtožbe trgovanja z ljudmi oprostilo.

Je pa zakonca doletela zaporna kazen dveh let zaradi kaznivega dejanja zlorabe prostitucije. Nekdanji policist je dobil pogojno kazen treh mesecev zapora. Tožilec je sicer za zvodnika iz Kopra zahteval štiri leta in štiri mesece zaporne kazni, za Perušo pa dve leti in štiri mesece zapora.

"Nič kriva"

Kurtovićeva je med procesom trdila, da je dekletom le oddajala sobe in jih v prostitucijo ni silila. Vse skupaj naj bi bila po njenem mnenju policijska in dilerska zarota.

Zakonca Kurtović sta v lokalu Rex v koprskem zaledju uradno imela društvo za sprostitev in zabavo, dejansko pa je tam leta delovala javna hiša. Tožilec je med drugim opozoril, da imata Kurtovićeva pet stanovanj v Sloveniji in tudi veliko hišo v BiH, hkrati pa v zadnjih petih letih nista oddala dohodninske napovedi oziroma uradno nista imela prihodkov.

Razsodba je razmeroma mila, saj kazenski zakonik za zlorabo zvodništva predvideva do deset let zapora.

Komentarjev 2
  • allstarr111 09:22 27.oktober 2011.

    @Privat: Ne gre enačiti prostitucije z zvodništvom, on je zvodnik zato je še premalo dobil.Zvodniki ponavadi izkoriščajo stisko deklet, ali pa jih z nečem prisilijo v prostitucijo, ob tem pa jim pobirajo denar in jih v bistvu imanjo ...prikaži večo v suženjskem razmerju.ssIn ja precej let se je vedelo kaj se tam dogaja, tudi policija, ampak nihče ni ukrepal ??? muchos €€€Kot drugo bi pa jaz poslal njegovo ženo al kaj je že, prvo v arest za 10 let, potem pa še za 10 na zdravljenje v UMO bolnico, ker ne zastopim, kako lahko ženska sodeluje v čem takem in se ne zamisli nad seboj.

  • privat 08:44 22.oktober 2011.

    kaj to ni normalno za eu?? Pa kaj eu ne želi da jih sleherno kopiramo?? sem za legalizacijo prostitucije v javnih hišah!