Slovenija
15 ogledov

Dve naložbi na en dan

Naložbi so s posaditvijo lipe simbolno predali namenu Roman Grebenc, Patrick Vla Žurnal24 main
Obnovili dva kilometra lokalne ceste. Zgradili večnamenski dom.
Prevzeli vozilo

Gasilci. V večnamenskem domu na Trebelnem imajo v kleti svoje prostore člani Prostovoljnega gasilskega društva Trebelno. Za urejanje 170 kvadratnih metrov velike površine so porabili veliko prostovoljnih ur in svojega denarja. Ob tej priložnosti so uradno prevzeli novo gasilsko vozilo, ki je namenjeno gašenju gozdnih požarov, sicer pa so ga kupili že lani.

V Občini Mokronog - Trebelno so namenu predali dve večji naložbi: obnovljeno lokalno cesto Sveti Peter–Drečji Vrh in nov večnamenski dom na Trebelnem. Naložbi sta občino stali dva milijona evrov.

Precejšnja podražitev
Cesta je bila med najbolj uničenimi in nevarnimi, zato je bila njena obnova nujna, je povedal župan Anton Maver. Vrednost del je bila ocenjena na 835 tisočakov, na koncu pa je projekt stal več kot 1,5 milijona evrov. “Ob podpisu pogodbe je bilo videti, da gre za preprostejši projekt, potem pa se je izkazalo, da gre za enega izmed zahtevnejših,” je pojasnil Marjan Pezdirc, predsednik uprave CGP Novo mesto.

Razlog za podražitev projekta so bile predvsem zahtevnejše geološke značilnosti tal od pričakovanih in gradnja opornih zidov, ki so na nekaterih mestih visoki do 12 metrov.

Sto tisočakov je prispevala Kranjska investicijska družba. Občina je slabih 600 tisoč evrov pridobila iz regionalnih spodbud, preostalo pa je prispevala sama.

S samoprispevkom

Z gradnjo doma na Trebelnem so svoje prostore dobili gasilci in društva. Dvorana, velika 165 kvadratnih metrov, je primerna za različne prireditve, po skoraj desetih letih pa imajo na Trebelnem spet okrepčevalnico.

Pri 465 tisoč evrov vredni naložbi, ki jo je izvedlo podjetje GPI Tehnika, so sodelovali krajani, ki so s samoprispevkom prispevali 150 tisočakov. Občina je 91 tisoč evrov dobila na razpisu kmetijskega ministrstva, drugo pa je prispevala sama.

Trojna sreča
Tamkajšnji prebivalci imajo trojno srečo, je ob predaji naložb namenu izpostavil slavnostni gost, prometni minister Patrick Vlačič: “Živite na izjemno lepem koščku najlepše države na svetu, skupnost ljudi je zelo močna in imate sposobnega župana,” je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.