Slovenija
13888 ogledov

Stranka Alenke Bratušek bo brez Alenke Bratušek

Alenka Bratušek na soočenju predsednikov strank Saša Despot soočenje predsednikov vseh strank, parlamentarnih in zunajparlamentarnih strank ter list za državnozborske volitve
Velik poraz dveh šefov strank, ki jih ne bo med poslanci. Tretji skozi šivankino uho.

Iz parlamenta je izpadla Alenka Bratušek, predsednica stranke Alenke Bratušek. Za slabe tri odstotke glasov jo je premagal bohinjski župan Franc Kramar.

Stranka Bratuškove je dobila 5,1 odstotka, s čimer je njena šefica "absolutno zadovoljna". "Kaže, da bomo cilj, to je več kot pet odstotkov glasov, dosegli," je dejala.

Na vprašanje, kakšna koalicija bi bila za njih sprejemljiva, je odgovorila: "Zdravstvo, upokojenci, mladi ter Slovenija brez groženj in brez izključevanja je naš cilj in verjamem, da bo Slovenija dobila vlado, ki bo vse to lahko zelo dobro naredila."

Za njih sta pomembni zdravstvo in pokojnine. Po njenem mnenju je treba urediti zdravstvo s predolgimi čakalnimi vrstami ter izboljšati položaj upokojencev, saj s tem, kar imajo v denarnicah težko ali pa ne morejo preživeti. Nova vlada se mora ukvarjati tudi s tem, kako ustvariti več in to pravično razdelili.

Velik polom je doživel tudi prvak Desusa Karl Erjavec, tudi njemu se ni uspelo prebiti v parlament. Desus namreč v volilni enoti Kranj ni dobil nobenega mandata.

Karel Erjavec Volitve 2018 Neverjetno, Karl Erjavec ostal pred vrati parlamenta Karl Erjavec na soočenju predsednikov strank Velik poraz Desusa Slovenija Poklapani Karl Erjavec

Erjavec je napovedal, da bo DeSUS sodeloval le v levosredinski koaliciji. "Vlada, ki bi jo sestavljal morebitni mandatar, ne pride v poštev. Ne želimo razvoja v smeri madžarskega razvojnega modela, politike strahu, zavajanj, laži."  DeSUS se vidi v levosredinski koaliciji, če bo tem strankam to uspelo doseči.

Skozi šivankino uho se je v parlament uspelo prebiti prvaku SNS Zmagu Jelinčiču. Šele po zadnjih nekaj preštetih glasovih mu je uspelo zasesti sedež v državnem zboru. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 13
  • zafowula 16:23 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar sv0b0den, tudi neverjetna kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

  • robi79 13:52 04.junij 2018.

    Kahl se ne sekira,ga bo že lj.šerif zaposlil...

  • kapibara 10:17 04.junij 2018.

    Marsikatera želja- plan, se mi je v življenju že izpolnil-a ampak tale je pa 100% TERNA