Volitve 2018
23640 ogledov

Neverjetno, Karl Erjavec ostal pred vrati parlamenta

Karel Erjavec Saša Despot
Iz parlamenta sta po preštetih skoraj 90 odstotkih vseh glasovnic izpadla dva predsednika strank.

Ob zgodovinskem neuspehu Desusa Karl Erjavec, tako kaže po skoraj 90 odstotkih vseh preštetih glasov, ni bil izvoljen v parlament. Desus namreč v volilni enoti Kranj ni dobil nobenega mandata.

Karl Erjavec na soočenju predsednikov strank Velik poraz Desusa Slovenija Poklapani Karl Erjavec

Karl Erjavec je z izidom, ki ga je dosegel DeSUS zadovoljen, saj se je letos za preboj v parlament potegovalo 25 strank. "Upam, da bodo stranke, ki so obljubile, da bodo delale za upokojence, tudi nekaj naredile za starejše, za upokojence," pravi Erjavec. 

Erjavec je napovedal, da bo DeSUS sodeloval le v levosredinski koaliciji. "Vlada, ki bi jo sestavljal morebitni mandatar, ne pride v poštev. Ne želimo razvoja v smeri madžarskega razvojnega modela, politike strahu, zavajanj, laži." DeSUS se vidi v levosredinski koaliciji, če bo tem strankam to uspelo doseči. "Obžalujem, da ni prišlo do realizacije pobude Zorana Jankovića. Če želi leva opcija konkurirati desni, se bo morala bolj povezati in mobilizirati volivce, saj udeležba ni bila dobra."

Na vprašanje o morebitnem ministrskem položaju v primeru levo-sredinske vlade odgovarja, da po štirinajstih letih ministrovanja nima nobene posebne želje, da bi bil minister. 

Erjavcu pa ni uspelo priti v poslanske klopi, kar jemlje kot osebni poraz.  

Poslanci Desusa bi bili tako Zlatko Martin Marušič, Robert Polnar Ivan Hršak, Jurij Lep in Franc Jurša.

Med izvoljenimi poslanci SDS ni Vinka Gorenaka, ki pa je že pred voilitvami napovedal, da bo kandidiral tam, kjer SDS ne zmaguje. 

referendum drugi tir Volitve 2018 SDS zmagala v vseh volilnih enotah

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • stefan79 14:58 11.junij 2018.

    Da je po mojem,nebi bil še pred vrati ne...

  • larryfox2017 13:03 05.junij 2018.

    Ste poskušali pridobiti posojila od bank brez uspeha? Ali nujno potrebujete denar, da bi se izognil dolgu? Potrebujete denar za širitev ali vzpostavitev lastnega podjetja? Get posojilo od enega od vodilnih kreditnih podjetij v Združenem kraljestvu. Za več informacij se ...prikaži več obrnite preko e-pošte: larryfox2017@gmail.com

  • zafowula 16:23 04.junij 2018.

    Google mi plača € 7283 do € 8257 na mesec za spletno delo od home.i so v tem mesecu ustvarili € 29624 spletnega dela od doma. Večina posebnih stvari je zelo zanimivo, da je delo samo preveriti nekaj spletnih strani ...prikaži več in nič drugega. Uživajte ves čas in denar svobodenn, tudi neverjetna kariera v življenju .... Oglejte si več tukaj ........ ❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com