Slovenija
28590 ogledov

Dvomi v virus, a 160 tisoč evrov dodatka zaradi virusa je vseeno izplačal

Denar, evro, štetje denarja
1/2
Profimedia
Čeprav ne verjame v obstoj virusa, je preboldski ravnatelj Peter Žurej zaposlenim izplačal za 160 tisoč evrov dodatka za delo v rizičnih razmerah. Povprečno je zaposleni dobil približno 1500 evrov bruto.

Ravnatelj Osnovne šole Prebold Peter Žurej je zaslovel z dopisom, ki ga je poslal na ministrstvo za izobraževanje in v katerem je marca letos prosil za znanstvene dokaze o virusih kot povzročiteljih bolezni ter znanstvene dokaze o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo.

A dvomi v obstoj virusa ga niso ovirali pri izplačilu dodatka za delo v rizičnih razmerah, ki je zaposlenim v javnem sektorju pripadal v času epidemije. Če virus ne obstaja, potem seveda ni rizičnih razmer. In prav to je dejal celo na zadnji seji sveta zavoda 25. avgusta letos. "Po njegovem mnenju ni dokazov, da so virusi povzročitelji bolezni," so njegove besede povzeli v zapisniku. 

A Žurej je kljub temu po podatkih portala plač v javnem sektorju izplačilo odobril trikrat, in sicer septembra in decembra lani ter junija letos. Prvič je dobrih 33 tisoč evrov dobilo 92 zaposlenih, drugič je slabih 74 tisoč evrov razdelil 102 zaposlenima, tretjič pa je skupaj 53 tisoč evrov dodatkov dobilo 105 zaposlenih. Povprečni znesek dodatka je bil tako 363, 724 in zadnjič 500 evrov bruto.

Na Osnovni šoli Prebold na naša vprašanja, ki smo jim jih poslali v petek, še niso odgovorili. Zanimalo nas je ali ravnatelj, ki je odobril izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah, meni, da novi koronavirus, ki povzroča covid-19, obstaja ter ali meni, da se širi z osebe na osebo. Če meni, da se ne, nas je zanimalo, kakšne rizične razmere, ki bi utemeljevale izplačilo dodatka, so obstajale.

Ni znano, ali je kdo zavrnil izplačilo

Zanimalo nas je tudi, ali je kdo od zaposlenih, ki je prejel dodatek za delo v rizičnih razmerah, tega zavrnil, saj nima znanstvenih dokazov o virusih kot povzročiteljih bolezni in o prenosu domnevne viroze z osebe na osebo?

Zanimalo nas je še, koliko zaskrbljenih zaposlenih, na prošnje katerij se je skliceval v dopisu, je ravnatelja prosilo za informacije o virusih kot povzročiteljih bolezni in druge informacije, za katere je nato v dopisu zaprosil ministrstvo za izobraževanje ter ali je tudi tem odobril izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah.

Ravnatelj Žurej se v preteklem šolskem letu ni želel ne cepiti ne testirati, napovedal je, da ne bo preverjal pogoja PCT in še tik pred začetkom novega šolskega leta hodil brez maske. Nato se je tik pred začetkom šole skesal in uredil zadeve, saj je ministrica sprejela odlok, zaradi katerega bi lahko šolo zaprli in bi šolanje za vse učence potekalo na daljavo.

Čeprav je šoli pridelal 1500 evrov glob, za katere je obljubil, da jih bo plačal iz lasnega žepa, ga svet šole ni razrešil, ravnatelj pa je po ugotovitvah inšpekcije le začel ravnati skladno s predpisi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 61
  • Stane Adamič 03:34 08.september 2021.

    Saj ne dvomijo v virus, komunisti pač vse svoje resurse vklopijo za zrušitev vlade, pas čeprav umre ne vem koliko ljudi. Komunisti so vedno samo JAZU, JAZ, JAZ....

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:34 07.september 2021.

    Tale "zgodbica" in tudi mnoge druge povezane z korono v Slo bi sodile v rubriko Saj ni res, pa je. ;)

  • joze95 16:44 07.september 2021.

    Značilna drža lenuhov, ne glede da je to ravnatelj!!! Pojesti vse in še več, kako pa se delo naredi pa ne sme nobenega brigati. Tile sveti šol so čisto navadna maska za neodgovornost. Glasujemo in vedno glasujemo za lenuhe priskutneži, ...prikaži več duševne revčke. Dokaz več, da jih je podkupil z državnim denarjem. Preprosto priskutnež, moralni deformiranec prve vrste. In lažnivci ter kriminalci ga morajo zato imeti ker se skupaj gredo barabije. Vsi se izogibajte Prebolda, tam te bodo še na cesti okradli!