Slovenija > E-Life
90706 ogledov

Ta mobilni operater naročnikom dal lepo darilo

mobilni telefon aplikacije Profimedia Vse več ljudi uporablja omrežje 5G.
Telekom Slovenije brezplačno podvojil hitrosti.

V Telekomu Slovenije bodo s 1. marcem naročnikom brezplačno podvojili hitrosti v mobilnih paketih. V najbolj priljubljenem paketu Naj C in v paketu za mlade SUPR imajo tako odslej uporabniki za prenos podatkov na voljo hiter internet z gigabitnimi hitrostmi (do 1 Gbit/s v smeri do uporabnika in do 200 Mbit/s v smeri od uporabnika). V Telekomu Slovenije na ta način naročnikom omogočajo gigabitne hitrosti interneta tako v mobilnem kot v fiksnem omrežju.

Paket SUPR bo med vsemi paketi za mlade na slovenskem trgu vključeval največ prenosa podatkov v državah območja EU-tarife (22 GB), so sporočili iz Telekoma.

"Veseli nas konstantna rast števila uporabnikov v zadnjem letu, med katerimi se mnogi v naše omrežje vračajo zaradi njegove zanesljivosti, varnosti in kakovosti. Pri razvoju storitev smo osredotočeni predvsem na potrebe uporabnikov v digitalnem svetu in na to, da jim nudimo več – več oziroma kar gigabitne hitrosti, več sodobnih storitev in veliko več prenosa podatkov tako v našem omrežju kot med gostovanjem v EU. S tem, ko smo podvojili hitrosti, dodatno utrjujemo svojo obljubo, da garantiramo zadovoljstvo," pravi Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije.

"Podatkovni promet mobilnega omrežja 4G in 5G nenehno narašča, okoli 25 % uporabnikov že uporablja naprave 5G, vsi pa pričakujejo visoke hitrosti ter čim boljšo in zanesljivo pokritost s signalom. Naše mobilno omrežje med uporabniki slovi po vrhunski uporabniški izkušnji, ki pa ne bi bila mogoča brez skrbnih načrtovanj in vlaganj v razvoj omrežja in infrastrukture. Smo v desetletju prehoda na gigabitne mobilne in optične tehnologije, pri tem pa bodo v prihodnje bistveno višje tudi hitrosti prenosa podatkov v smeri od uporabnika proti omrežju. Tudi na ta način aktivno uresničujemo vizijo gigabitne digitalne Slovenije do leta 2030," je dejal Matjaž Beričič, direktor Omrežja in infrastrukture v Telekomu Slovenije.

Do konca 2025 99-odstotna pokritost

huawei, huawei p60 pro, telefon | Avtor: Huawei Huawei

Telekom Slovenije upravlja največje in najsodobnejše omrežje v državi; s 5G pokriva že več kot 60 % prebivalstva, z LTE/4G pa več kot 97 %. V letu 2025 bo zagotovil 99-odstotno pokritost prebivalstva s 5G, skladno z razvojnimi potrebami, zahtevami in načrti. V optičnem omrežju Telekom Slovenije zaenkrat omogoča hitrosti do 2 gigabita na sekundo, ob tem pa potekajo tudi aktivnosti nadgradnje s tehnologijo XGS-PON, ki omogoča hitrosti do 10 Gbit/s. Telekom Slovenije sicer priklop na lastno optično omrežje omogoča že več kot 460.000 gospodinjstvom.

Najbolj priljubljena mobilna paketa Naj C in SUPR omogočata hitrosti do enega gigabita na sekundo, v paketih Naj A in Naj B pa so hitrosti podvojene (do 300/100 Mbit/s). Vsi mobilni paketi omogočajo neomejen prenos podatkov v omrežju Telekoma Slovenije (razen Naj A) in velike količine prenosa podatkov v državah območja EU-tarife.

Mobilni paketi Naj A, Naj B, Naj C in SUPR so v akcijskem obdobju od 1. marca do 31. maja na voljo po enotni ceni 13,99 evra mesečno, z ugodnostjo Poveži in prihrani pa so paketi Naj na voljo že od 8,99 evra mesečno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:31 01.marec 2024.

    V tej zblojeni državi ni nič zastonj vse se plača 3 kratno

  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:03 29.februar 2024.

    Po mojih izkušnjah so takšna "darila" napovednik podražitev storitev, čez mesec ali dva!

  • Ender3 12:55 29.februar 2024.

    Pa da vidimo koliko je konkurence med ponudniki. Bodo drugi temu sledili? Telekom je edini ponudnik, ki drugim omogoča gostovanje na njihovem omrežju . To jim štejem kot, velik plus..