Slovenija
5196 ogledov

Razkrita sporočila: Snežič in Janša o prodaji Planet TV, Pop TV ...

Viktor Orban Janez Janša Profimedia Viktor Orbán in Janez Janša.
V javnost so pricurljala sporočila, ki domnevno namigujejo na osebno vpletanje nekdanjega premierja v prodajo druge največje slovenske komercialne televizije.

"Objavljamo SMS sporočila, ki razkrivajo ozadje prodaje druge največje komercialne televizije (Planet TV, op. a.) Madžarom. Operacijo je osebno vodil Janez Janša, pri tem pa mu je pomagal Rok Snežič," so zapisali na portalu necenzurirano.si.

Pri omenjenem mediju so, kot trdijo, dobili vpogled v vsebino sporočil, ki si jih je Rok Snežič pred prodajo Planet TV izmenjal s takratnim predsednikom vlade Janezom Janšo in podjetnikom Izetom Rastoderjem. Sporočila so bila poslana na eni od kriptiranih telefonskih aplikacij.

"Njihovo avtentičnost nam je potrdilo več oseb, vpletenih v takratno dogajanje," so glede verodostojnosti navedb zapisali pri necenzurirano.si.

Postopek prodaje televizije madžarski medijski skupini TV2 naj bi neformalno vodil Janša, Snežič je bil v vlogi iskalca potencialnih kupcev, enega teh naj bi predstavil tudi Rastoder. Slednji je eden večjih finančnih podpornikov medija Nova24TV.

V enem od sporočil je Snežič, tako navaja omenjeni portal, Rastoderju zapisal, da "moramo rešiti Pop TV". Snežič naj bi našel tudi potencialnega kupca za Siol.net, ki je v lasti Telekoma Slovenije.

Priprava terena

Planet TV | Avtor: Anže Petkovšek Sedež Planet TV v Stegnah Anže Petkovšek

Telekom Slovenije je pogodbo o prodaji Planet TV podpisal julija 2020. Posel je bil vreden okrog pet milijonov evrov, z njim je soglašal nadzorni svet Telekoma pod vodstvom Aleša Šabedra. Že pred tem so stekli pogovori o prodaji televizije, piše necenzurirano.si

Decembra 2019, ko je vlado še vodil Marjan Šarec, je Telekom Slovenije iz lastništva Planet TV izplačal dotedanjega partnerja - grško družbo Antenna Group.

"Za Planet imam jaz financerja, ki želi Markotu Potrču narediti uslugo. Marko je prepričan, da lahko TV dvigne ...," eno od domnevnih Snežičevih sporočil Janši navaja omenjeni portal.

"Prijatelj, imam kupce Američane, ki so zainteresirani za nakup Planet TV, če je to zdaj v načrtu," pa so po navedbah portala besede, s katerimi je Rastoder junija 2020 Snežiču dal vedeti, da ima potencialnega kupca za Planet TV.

Menjava na vrhu

Na mesto odgovornega urednika Planet TV naj bi kmalu sedel Uroš Urbanija. Zamenjal bo Mirka Mayerja, potem ko je bil slednji večkrat tarča Janševih spletnih objav.

Janša pa naj bi po navedbah portala s Snežičem delil tudi načrte v zvezi z nekaterimi ostalimi slovenskimi mediji. V istem času naj bi potekalo tudi intenzivno iskanje kupca za družbo Pro Plus, lastnice POP TV in Kanal A. Konec leta 2020 se je tako Janša v tajnosti sestal s pokojnim lastnikom POP TV Petrom Kellnerjem, Snežič pa naj bi pri iskanju kupca za Pro Plus računal tudi na pomoč Rastoderja. Za Necenzurirano so sicer v podjetju Derby vpletenost Rastoderja v omenjene pogovore o kupcih zanikali.

Še ena tožba

Snežič je medtem v odzivu za STA o navedbah portala zapisal le, da je zoper Necenzurirano podal že približno 20 kazenskih tožb "zaradi laži in izmišljenih zadev". "Tako bom podal še eno kazensko tožbo," je navedel.

Za Necenzurirano so sicer v podjetju Derby vpletenost Rastoderja v omenjene pogovore o kupcih zanikali. V SDS so se na današnje poročanje Necenzurirano odzvali z navedbo: "Vsebina ni verodostojna."

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 24
  • Avatar Leon
    Leon 17:24 29.november 2023.

    Komandantu Jnezu čestitke za praznik 29.november dan Republike ! https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5eaa8edb730a3/pohod-janse-od-ekstremnega-levicarja-do-ekstremnega-desnicarja

  • Stane Adamič 16:23 29.november 2023.

    Torej, če je kaj narobe ga zaprite??? Zakaj samo kradete SMS????? Kako ste prišli do SMS....Torej samo kradete in blatite, tipično partizansko oz, komunajzersko, kradli so, ubijali in njih preženja pokradli.

  • nostradamus 15:44 29.november 2023.

    vseeno je vse skupaj malo sumljivo sms komunikacija med prodajalcem in kupcem se pojavi pri portalu .......ce je res bo pokazal cas a vse skupaj zgleda prevec naivno in tu se pojavlja dvom

Sorodne novice