Slovenija
5266 ogledov

Snežič grozil s sekanjem glave, veleposlaništvo zahteva ukrepe

Rok Snežič RTV/Printscreen
Grožnje Roka Snežiča bosanskemu novinarju.

Veleposlaništvo Bosne in Hercegovine je na zunanje in notranje ministrstvo poslalo diplomatsko noto, s katero zahteva izvedbo določenih varnostnih ukrepov. "Naši ljudje v Sloveniji so se vedno počutili dobrodošle in varne. Ne želimo si, da bi se to spremenilo na slabše, da bi izgubili občutek varnosti zgolj zaradi posameznikov in njihovih nepremišljenih izjav," je za Delo povedal veleposlanik BiH v Sloveniji Dario Novalić.

Razlog za to je provokacija Roka Snežiča, ki je na sodišče, kjer toži bosanskega preiskovalnega novinarja Avda Avdića, prišel z majico s podobo Martina Krpana. "Martin Krpan je ubranil Slovenijo pred muslimani. Vidiš, kako je odsekal glavo muslimanu?" je Snežič pred sodiščem spraševal bosanskega novinarja, ki poroča tudi o poslih Snežiča v BiH. "To je narodni heroj, jaz sem Martin Krpan!" je še zagrozil Snežič, sicer davčni svetovalec in lobist, sicer osumljenec v več policijskih preiskavah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 68
  • LukaMB 20:24 29.november 2023.

    Ljudje, kaj majo iz ambasade musli-federacije Bosne za intervencijo pri lokalnih zadevah vezanih na lokalno sodstvo in če že po možnosti na stopnji lokalne ravni in ne državne ravni. Kaj te muslimani mislijo, da lahko spreminjajo miselnost in zakone suverene ...prikaži več države Slovenije? Ultimat ambasadi musli-federacije Bosne pred izgonom njihovih veleposlanikov, če se bodo še enkrat vmešali v pravne spore in zadeve lokalne ravni suverene države Slovenije! Kaj vam muslijem ni jasno, EU ni muslimanska!

  • LukaMB 20:19 29.november 2023.

    Veleposlaništvo musli-federacijske bosne nima kaj srat o lokalnih zadevah suverene države Slovenije, če bi bilo slovensko vodstvo tapravo, bi moralo poslati ULTIMAT, ki zahteva, da se bosni-musli ambasada opraviči Sloveniji, zaradi poseganja v pravne zadeve na lokalni ravni Slovenije ali ...prikaži več pa bo Slovenija poslala njihove bosna-musli diplomate ven iz Slovenije. Ultimatum pred izgonom!

  • Friderik1950 15:51 29.november 2023.

    Veleposlaništvo govori neumnosti, verjetno zaradi neznanja jezika. V stavkih ni zaznati sovražnega govora, saj je povedal le, da je Krpan odsekal glavo muslimanu, on pa, da ne seka glav, je pa Krpan. Na koncu je novinarju še povedal, da ga ...prikaži veča v Bosni preganjajo in da gre v Srbijo, če se ne motim, kar je iz vidika, če se želi zaščititi od muslimanov gotovo dobra poteza. Tako vsaj mislim, lahko pa, da se tudi motim,